Alpe-Adria BMX, Beno Batič
Ciklo Centar Wheelbase Maxxis Ride Loose Riders Freestyle Giant
11. oktobra 2021

Pester tekmovalni vikend je za nami. Predzadnji preizkušnji pokala Alpe-Adria sta bili v San Giovanni Lupatotu, na Slovaškem pa se je z osmo in deveto dirko pokala končala letošnja tekmovalna sezona.

Letošnja sezona v dirkanju s kolesi BMX se je zavlekla globoko v mesec oktober in tekmovanj še kar ne zmanjka. Nekaj predstavnikov klubov KD Rajd, BSX Racing Team, TBP Lenart in KK Črn trn se je pomerilo v San Giovanni Lupatotu, KD Rajd pa je imel svojega predstavnika na dirki na Slovaškem.

Pokal Alpe-Adria BMX

Trinajsta in štirinajsta dirka pokala sta se odvili na novem prizorišču regijskega pokala v San Giovanni Lupatotu. Prizorišče je Slovencem sicer poznano z dirk italijanskega pokala in pokala Triveneto, letos pa je prvič tudi del pokala Alpe-Adria BMX. Predzadnji dirki letos resnično dolge sezone so gostili pri klubu Bmx Lupo Libertas, finale pa bo v ta konec tedna v Rivignanu pri klubu 48erre BMX Team.

Uvrstitve Slovencev v soboto

  • Kategorija do vključno 8 let: Oto Heinrih (BSX Racing Team) 3. mesto
  • Kategorija 9 in 10 let: Tine Gostenčnik (BSX Racing Team) 4. mesto
  • Kategorija 15 in 16 let: Beno Batič (KK Črn trn) 5. mesto, Nejc Heric (KD Rajd) 7. mesto, Filip Derenčin (KD Rajd) 12. mesto
  • Kategorija 17+: Gaj Gorza (TBP Lenart) 5. mesto

Uvrstitve Slovencev v nedeljo

  • Kategorija do vključno 8 let: Oto Heinrih 3. mesto
  • Kategorija 15 in 16 let: Beno Batič 7. mesto, Nejc Heric 9. mesto, Filip Derenčnin 14. mesto
  • Kategorija 17+: Gaj Gorza 3. mesto

Nedeljsko preizkušnjo kategorije 17+ je dodatno popestril aktualni svetovni prvak v kategoriji junior Marco Radaelli, ki je pokazal in dokazal, zakaj italijanski mladinci sodijo v sam svetovni vrh kolesarjev v disciplini BMX race.

Posamezne vožnje si lahko ogledaš na uradnem facebook profilu BMX Lupo Libertas.

Slovaška

V Dunajski Lužni, predmestju Bratislave, sta potekali osma in deveta preizkušnja slovaškega pokala, ki sta pomenili tudi vrhunec tamkajšnje sezone. Na startu so se poleg domačih zbrali še tekmovalci iz Madžarske, Češke in Slovenije. Slovenske barve oziroma barve KD Rajd je zastopal Jošt Ložar. V kategoriji 11 in 12 let je v soboto in v nedeljo osvojil prvo mesto.

Naslovna fotografija Sebastjan Heric

Preberi še

Pokal Alpe-Adria BMX je tokrat gostil Gencsapáti

Ride Loose Riders Wheelbase Maxxis Freestyle Giant Ciklo Centar
Sledite nam