3. februarja 2020

Šesta dirka Zimske lige Istre in Kvarnerja je v Novigradu postregla z rekordnim obiskom in s klasično progo, ki se ponekod vije čisto ob morju.

S šesto dirko v sezoni se je Zimska liga Istre in Kvarnerja nadaljevala v Novigradu. V nedeljo so se ZLIKovci pomerili na že znani progi, katere krog je bil dolg nekaj manj kot pet kilometrov. BK Novigrad je dirko priredil že petič, na startu pa se je zbralo letos rekordnih 171 tekmovalk in tekmovalcev.

Na zabavnem in dinamičnem krogu, v moških kategorijah so jih morali odpeljati pet, je bil absolutno najhitrejši Gregor Dimic iz domžalskega Energijateam.com, ki je s časom ure, minute in 51 sekund za 19 sekund ugnal Italijana Daniela Pozzecca (Eppinger Team), tretje mesto je s še dodatnimi devetimi sekundami zaostanka osvojil Gregor Sikošek (Keindl Sport Team – Winter), ki pa je zmagal v kategoriji U40.

Vrstni redi (moške kategorije)

U13 – Zmagovalec je Simone Leo (ASD Acido Lattico Team). Drugo mesto je osvojil Marko Turčić (BK Novigrad), tretje mesto je pripadlo Dominiku Jugoviću (BK Grobnik).
U15 – Žan Pahor (Energijateam.com) prvo, David Sandić (BK mtb Istra Pazin) in Erik Vorkapić (BK Grobnik) tretje mesto.
U17 – Zmaga je pripadla Cristianu Di Gasperu (ASD Team Granzon), drugo mesto je osvojil Ivan Peruško (BK AXA), tretje pa Gašper Ahačič (Energijateam.com).
U19 – Zmaga v roke Carlu Juriševiću (BK Vertigo), drugo mesto je osvojil Jan Modrijan (KD Rajd), tretji je bil Lukas Modrušan (Adrenalina MTB Team).
U30 – Gregor Dimic (Energijateam.com) prvo, Daniel Pozzecco (Eppinger Team) in Sandy Kovačević (BK Lood) tretje mesto.
U40 – V drugi najštevilčnejši kategoriji je bil Gregor Sikošek (Keindl Sport Team – Winter) prvi, Luka Grubišić (Adrenalina mtb Team) drugi in Andrea Đurđević (BK Novigrad) tretji.
U50 – Najštevilčnejša kategorija je štela kar 35 tekmovalcev. Slavil je zmagovalec 5. dirke sezone Loris Tomat (A.S.D. Valchiaro). Drugo mesto je pripadlo Ivici Mesariću (BBK Orlov Krug), tretji je bil Aleš Rijavec (Energijateam.com).
50+ – Maurizio Inguscio (GS Azzida), Gianfranco Paladino (Collio Bike Team) in Zoran Perić (BK Kairos Trogir) je bila najhitrejša trojica.
U50 (e-bike) – Osamljeni jezdec na progi je bil Ante Perica (Adrenalina mtb Team).

Ženske kategorije

U30 W – Zmaga je pripadla Tamari Homar (Energijateam.com), zmagovalka dirke v St Becichu Daša Mlakar (MBK Črni vrh) je osvojila drugo mesto, tretja je bila Lucrezia Braida (ASD Team Granzon).
30+ W – Trojno italijansko zmagoslavje. Prvo mesto Roberta cEPON (asd Gruppo Generali), drugo mesto Daniela Fedele (Gruppo Bastion bike ASD) in tretje Donatella Cosliani (SC Cottur ASD).
U15 W – Edina tekmovalka v kategoriji je bila tako kot na peti dirki sezone Sara Hlabian (CTF).

Otroške kategorije

U7 – Val Milat (BK Campetto) je ponovil zmago iz St. Becicha, drugo mesto je osvojil Gabriel Brnelić (BK Grobnik).
U9 – Ožbej Lampe (MBK Črni Vrh) prvo, Marcos Ramon (Ljubljana MigiMigi) drugo in Jan Horvat (BBK Šišmiš) tretje mesto.
U11 – Zmaga za Filipa Nošića (BBK Šišmiš), drugo mesto za Jakoba Mlakarja in tretje za Urbana Lampeta (oba MBK Črni Vrh)
U11 W – Slavila je Gita Golja (BBK Istra Bike), drugo mesto je osvojila Stefani Štrucelj.

Temu se pa reče masovni start na ZLIKu. Lepo je videti, da se toliko gorskih kolesarjev udeleži dirke, ki poteka v začetku februarja.

Vrstni redi po krogih 

Vrstni redi po kategorijah 

Bogato fotogalerijo najdeš na facebook profilu Biciklistički Klub Novigrad

Sedma dirka Zimske Lige Istre in Kvarnerja bo na sporedu 16. februarja. XC Roč bo potekal v organizaciji Biciklistički Klub Buzet.

Naslovna fotografija najhitrejših treh Damjanić Photography

Preberi še
Giant mtb ZLIK: St. Becich italijanu Chiumentiju
Giant mtb ZLIK: Žminjska boška v videu
Giant mtb ZLIK: Sikošku še ena zmaga
Giant mtb ZLIK: Sikošek najhitrejši v Rabcu
Giant mtb ZLIK: Sikošku drugo dejanje
Giant mtb ZLIK: Na prvi dirki kar 118 tekmovalcev

Sledite nam