Evropski pokal 2022
Casio G-Shock
Freestyle Giant Ciklo Centar Wheelbase Renthal Ride Loose Riders
1. oktobra 2021

Znani so datumi in prizorišča dirk evropskega pokala v prihodnjem letu. Zgoščen prvi del sezone 2022 in šest prizorišč. Evropsko prvenstvo bo v Belgiji.

Komaj se je končala tekmovalna sezona 2021, že so znani datumi in prizorišča za naslednjo sezono. Nekaj novincev in nekaj klasičnih prog. V sezoni 2022 bo prevladovala Belgija z dvema prizoriščema. Končno lahko računamo na letos odpovedani dirki v Latviji in se veselimo prvih dveh, ki se bosta tako kot zadnjih nekaj let odvili v Italiji.

Časovnica sezone 2022

  • 2. in 3. april, Verona (Italija)
  • 16., 17. in 18. april, Zolder (Belgija)
  • 30. april in 1. maj, Ravels (Belgija)
  • 14. in 15. maj, Stuttgart (Nemčija)
  • 11. in 12. junij, Nizozemska (prizorišče še ni znano)
  • 25. in 26. junij, Valmiera (Latvija)

Evropsko prvenstvo bo v Belgiji, in sicer ga bo med 8. in 10. julijem gostil Dessel.

Prizorišča evropskega pokala 2022 v videih

Verona

Proga, ki je po oddaljenosti v kilometrih in po priljubljenosti slovenskim BMX tekmovalcem najbližje. Tudi prihodnje leto bo ravno Verona prvo prizorišče evropskega pokala.

Zolder

Leta 2019 je bilo tam svetovno prvenstvo. Letos so gostili evropsko prvenstvo kategorij challenge in elite, naslednje leto pa zopet gostijo tretjo in četrto dirko evropskega pokala.

Ravels

Zadnjo veliko dirko so na tej progi gostili pred dvema tednoma, ko je v Revelsu potekal pokal treh nacij (Belgija, Nizozemska, Nemčija). Ob progi domuje klub The BMX Devils.

Stuttgart

Dokaj nova, moderna proga, ki vključuje tudi startno klančino za linijo superkros, je bila predvidena za izvedbo dirk svetovnega pokala 2020 in 2021, a jih zaradi koronavirusa ni bilo moč speljati. Tako Stuttgart dobiva prvo veliko dirko ravno z evropskim pokalom.

Valmiera

Ena najmodernejših prog v Evropi nosi ime dvakratnega olimpijskega prvaka Mārisa Štrombergsa in je leta 2019 gostila evropsko prvenstvo. Letos je dirka evropskega pokala zaradi zdravstvene situacije v Latviji na žalost odpadla.

Dessel

Progo evropskega prvenstva spoznaš kar v vlogu Justina Kimmanna, ki jo je preizkusil pred dvema letoma, ko so se vsi najboljši evropski BMXarji pripravljali na evropsko prvenstvo 2020, ki pa je potem odpadlo. Dessel je tako dobil drugo priložnost.

Več informacij kmalu na strani Evropske kolesarske zveze.

Naslovna fotografija uec.ch

Preberi še

BMX: Na EP v Belgiji najvišje veteran Peter Caf

Casio G-Shock
Ciklo Centar Wheelbase Maxxis Ride Loose Riders Freestyle Giant
Sledite nam