13. oktobra 2011

Napoved sobotne prireditve Itak Rajd Race, ki bo sestavljena iz otvoritve nove proge na Linhartovi, državnega prvenstva ter tekmovanja v skokih.

Kdor se je v tej jesenskih popoldnevih potikal okoli nove BMX proge na križišču Linhartove in Stolpniške v Ljubljani, je imel kaj videti, saj so se številni klubi in posamezniki iz celotne države spoznavali s terenom za sobotno dirko Itak Rajd Race, ki bo hkrati štela za državno prvenstvo ter Pokal Slovenije. S prvenstvom se BMX torej tudi uradno vrača v prestolnico in to seveda nikamor drugam kot na staro lokacijo, ki že dve desetletji privablja staro in mlado.

Državno prvenstvo bo torej potekalo prav na dan uradne otvoritve objekta, pričakuje pa se seveda nastope vseh najboljših domačih tekmovalcev, tudi lanskoletnega članskega prvaka Tilna Franka in vseh njegovih tekmecev. Enako pomembne bodo tudi dirke mladih kolesarjev in kolesark, saj bodo prav ti zrasli v bodoče vrhunske športnike, že sedaj pa vas bodo presenetili s svojim znanjem, pogumom in športnim duhom. Tekmovalni del prireditve se bo začel ob 13. uri s kvalifikacijami, ob 15. uri pa sledi finale. Dirkalo bo po šest tekmovalcev hkrati, kar je jamstvo za dobro in zanimivo akcijo.

Za zaključek dneva še akrobacije v zraku
Ob progi za BMX je v teh mesecih zrasel tudi nov poligon za skoke, na katerem bomo v soboto videli tudi tekmovanje Itak Trik. Žirija bo nastopajoče ocenjevala glede na zahtevnost trikov in njihovo izvedbo, najboljše pa seveda čakajo lepe nagrade. Predvsem pa bodo ob atraktivnih skokih uživali gledalci, saj v Ljubljani že dve sezoni ni bilo podobnega tekmovanja.

Zvečer sledi v Lepi Žogi na Celovški še after party s svetovno neznano zasedbo Šank Noris. KD Rajd in band vas vabita ob pol osmih.

Urnik prireditve Itak Rajd Pokal / državno prvenstvo BMX, sobota 15. oktober
10:00    Trening in prijave
13:00    Kvalifikacije BMX po sistemu moto (predtekmovalne skupine)
14:30    Uradna otvoritev proge
15:00    Finale BMX
15:30    Tekmovanje v skokih Itak Trik

Lokacija in parkiranje
Križišče Linhartove in Stolpniške v Športnem parku Savsko naselje (parkiranje na Stolpniški ulici v smeri teniških igrišč – parkirni prostor je omejen, zato pridite s kolesom ali javnim prevozom, če je to mogoče)

www.kd-rajd.si/bmx

Sledite nam