Freestyle Giant SloEnduro Wheelbase Renthal Oblikovalski studio Ideator
5. oktobra 2018

V BMX parku Ljubljana je pod okriljem KD Rajd potekalo BMX prvenstvo odprtega tipa, tako za ljubljanske, kot tudi otroke iz ostalih osnovnih šol.

KD Rajd je, kot je že v navadi, organiziral odprto prvenstvo ljubljanskih osnovnih šol v disciplini BMX race. Poleg ljubljanskih, so bili na startu tudi osnovnošolci iz Primorske in Štajerske regije, predvsem tisti, ki se BMX veščin učijo pri KK Črn trn in BSX Racing team.

Kratko, simpatično, predvsem pa pozitivno druženje in tekmovalni duh so prinesli nove zmagovalce v štirih kategorijah, ki pa so bile razdeljene na ljubljansko osnovnošolsko in open (za vse tiste, ki ne hodijo v šolo v Ljubljani).

Takole so se razrstili

Enotna kategorija deklic:
– na startu sta bili dve, a nobena iz ljubljanskih osnovnih šol. Prvo mesto je osvojila Mila Lampič, na drugo mesto se je uvrstila Lia Čebron.

Od prvega do tretjega razreda:
– prvo mesto v kategoriji open je pripadlo Joštu Ložarju, drugi je bil Žan Kogler, tretji pa Ožbej Golja.

– med ljubljanskimi osnovnošolci je bil zmagovalec prav tako Jošt Ložar (Osnovna šola dr. Vita Kraigherja), drugi je bil Mark Verbnik (Osnovna šola Koseze), tretji pa Vito Plahuta (OŠ Montessori).

Od četrtega do šestega razreda:
– prvo mesto v kategoriji open je osvojil Mak Breznik Falk, drugi je bil Maxim Jazbar, tretji pa Val Trinle Lampič.

– med ljubljanskimi osnovnošolci je prav tako slavil Mak Breznik Falk (Osnovna šola Mirana Jarca), drugo mesto je osvojil Matej Gec (Osnovna šola Franceta Bevka).

Od sedmega do devetega razreda:
– kategorija open – prvo mesto Matic Sitar, drugo mesto Kevin Klančič, tretje mesto Tilen Štravs.

– med ljubljanskimi osnovnošolci pa zopet prvo mesto Matica Sitarja (Osnovna šola Jožeta Moškriča), na drugo mesto se je uvrstil Nejc Heric (Osnovna šola Franceta Bevka), tretji je bil Anže Sirnik (Osnovna šola Dravlje).

Kako je bilo lani?
Osnovnošolci dirkali na kolesih BMX

Wheelbase Maxxis Freestyle Giant Unior DH Cup SloEnduro
Sledite nam