31. januarja 2017

Švicarska dirka Tortour je dobro poznana predvsem cestnim kolesarjem. Čez dober teden v svoji drugi izvedbi tudi za ljubitelje ciklokrosa.

Sezone ciklokrosa še ni konec. Prihaja namreč Tortour Cyclocross, etapna dirka v Švici, ki bo na sporedu med 10. in 12. februarjem. Tortour je dobro poznan predvsem cestnim kolesarjem in tudi nekaj slovenskih se je preizkusilo na tej dirki. Mitja Rok, Marko Baloh in Jure Robič. Slednja tudi med dvojicami. Če je cestna dirka dolga dobrih 1000 kilometrov, je ciklokros nekoliko krajši. V dolžino meri slabih 180 kilometrov z 2500 višinskimi metri vzponov in še to ne v enem kosu.

A dirka je vredna omembe. Je mešanica makadamkanja, čistih ciklokros prvin in možnosti tekmovanja v več kategorijah, tudi v parih in četvericah.

Na kratko o dirki

Začenši s krožnim prologom v dolžini triindvajsetih kilometrov in 640 višinskimi metri vzponov po Glattfeldnu in okolici se bo dvestoterica tekmovalcev in tekmovalk lepo ogrela za sobotno etapo v dolžini 80 kilometrov, začinjenih s 700 višinci.

Krožna trasa vodi iz Glattfeldna mimo Rafzefelda, Anderlfingna, Flaacha in Buchberga, nazaj v Glattfelden. Po travnikih, gozdnih poteh, vlakah, zasneženih strminah in asfaltnih cestah bo potekala tudi zadnja etapa – zopet krožna – in sicer v dolžini 74 kilometrov ter z 1260 višinskimi metri vzponov.

Kategorije

Solo moški
Solo ženske
Masters moški – letnik 1967 in starejši
Moške dvojice
Ženske dvojice
Mešane dvojice
Ekipa štirih – prosta kombinacija tekmovalcev / tekmovalk

Štartnina in kar pritiče zraven

Če greš solo, bo štartnina 390 švicarskih frankov, za dvojice je cena 600, za ekipe pa 1290 švicarskih frankov. Ponujajo tudi “all inclusive” paket, ki poleg štartnine ponuja dvakrat polpenzion v hotelu s štirimi zvezdicami. Cene paketa se začnejo pri 650 švicarskih frankih. Poskrbljeno bo za avanturiste, ki potujejo z avtodomom, saj imajo prostor tudi zanje.

Če te v zadnjem trenutku zamika udeležba, je lista prijavljenih in možnost prijave na tem mestu.  

Tortour na spletu in na facebooku  

Naslovna fotografija organizator

Napovednik letošnje avanture

Sledite nam