25. avgusta 2017

23. septembra v Medžimurju. Avanturistična gorskokolesarska dirka vredna obiska!

Panamura Adventure Race ali #Panamura je gorskokolesarska dirka po Medžimurju, namenjena tako amaterjem in profesionalcem.

23. septembra bo na premierni preizkušnji Panamure v Nedelišću izpred državnega gimnastičnega centra Aton startalo nekaj sto kolesarjev in se skozi gozdove, vinograde, polja in čez ceste odpravilo do Mađerkinog brega.

Čez griče in doline

Z najbolj znanega med medžmurskimi griči se spustiš k Muri in ob plitvinah te neokrnjene reke v Mursko Središče. Od najsevernejšega hrvaškega mesta se vračaš nazaj v Nedelišće skozi vinograde in gozdove in prispeš na kolesarski festival v Aton na prireditveni prostor Mesap.

Panamura Adventure Race skupaj s turistično organizacijo Medžimurja organizira Medžimurski kolesarski klub Mura. Na več kot 76 kilometrov poti so postavili dve okrepni coni, pa tudi številne neuradne cone, gorski cilj, prehodni ciljni sprint Mura in več zahtevnih in zanimivih, doslej neraziskanih stez in poti.

Panamura ni samo dirka, ampak naložba v prihodnost in turizem. Medžimurje že več let slovi kot lokacija z največ naložbami v kolesarske poti, razvoj hotelskih, zasebnih in apartmajskih namestitev.

Tudi E

Poleg MTB maratona Panamura uvaja novost! Vzporedno z gorskimi kolesarji bodo tekmovali tudi kolesarji na E-kolesih tipa “pedalec”. Seveda bodo tekmovali v svoji kategoriji.

E-kolesa, kot tudi turizem usmerjen k takem tipu kolesarjenja, vstopajo v turistični trg Evrope in bodo v prihodnosti zagotovo pomemben dejavnik pri izbiri destinacije kolesarskih turistov.

Panamura na facebooku

Uradna spletna stran

Foto organizator

Sledite nam