Les Gets
8. julija 2024

Nepredvidljiv dirkaški vikend svetovnega pokala v Franciji. Blatni rodeo v spustu in simultanki zmagovalcev elitnih kategorij v olimpijskem krosu.

Video vrhunci moškega olimpijskega krosa

Cannondalov Južnoafričan Alan Hatherly je zmagi v petkovem kratkem krosu dodal še zmago, svojo prvo v olimpijski disciplini.

Video vrhunci ženskega olimpijskega krosa

Puck Pieterse je pobudo prevzela že v prvem krogu, do zadnjega kroga samo stopnjevala ritem in prišla do prve letošnje zmage v svetovnem pokalu.

Wyn TV

Wyn Masters pokramlja z glavnimi akterji hektične sobotne preizkušnje v spustu.

Petkov kratki kros, moški elite

Alan Hatherly do veličastne zmage v kratkem krosu. Na drugem mestu njegov moštveni kolega Charlie Aldridge, na tretjem pa svetovni prvak Sam Gaze

Petkov kratki kros, ženske elite

Do svoje četrte zmage v kratkem krosu je prišla vodilna v seštevku svetovnega pokala Švicarka Alessandra Keller.

Video vrhunci ženske elitne kategorije v spustu

Prva zmaga svetovnega pokala za aktualno evropsko prvakinjo Eleonoro Farina.

Video vrhunci moške elitne kategorije v spustu

Vožnja zmagovalca Amauryja Pierrona je bila na meji mogočega. Greg Minnaar pa se lahko pohvali s še enimi stopničkami v svetovnem pokalu, in to pri 42 letih.

Kaj se je dogajalo v kategorijah do 23 let?

Pri moških je zaradi odsotnosti Američana Rileyja Amosa, nesporne številke ena letošnje sezone, je taktirko v svoje roke prevzel njegov največji rival, rojak Bjorn Riley. Član ekipe Trek Future Racing je slavil v kratkem in olimpijskem krosu. V kratkem krosu je Riley slavil pred Švicarjem Finnom Treudlerjem in Nizozemcem Rensom Van Manenom. V olimpiijskem krosu pa pred Francozom Luco Martinom in Finnom Treudlerejm.

Med ženski kategoriji do 23 let je dve zmagi osvojila kanadska specialistka za ciklokros, od letošnje sezone tudi članica cestne ekipe Lidl Trek, Isabella Holmgren, in nakazala, da si želi na svetovnem prvenstvu obleči mavrično majico. Med najboljše se po nekaj slabših rezultatih vrača Nemka Kira Böhm, ki je v kratkem krosu zasedla drugo, v olimpijskem pa tretje mesto. V olimpijskem krosu je na drugo stopničko stopila Francozinja Olivia Onesti, v kratkem je bila četrta, v sprinterski disciplini je bila od nje hitrejša Nemka Sina Van Thiel.

Vrstne rede najdeš na uci.org.

Naslovna fotografija UCI Mountain Bike

Preberi še

Les Gets

Sledite nam