BMX Race Ljubljana
12. februarja 2024

V drugi polovici aprila uvod v serijo Dr. Auer Alpe-Adria BMX ter lov na zadnje olimpijske točke – BMX Race Ljubljana

Zdaj že tradicionalna dirka BMX Race Ljubljana bo na sporedu 20. in 21. aprila, znova kot del domačega in regijskega pokala dr. Auer Alpe-Adria BMX. Na drugi dan tekmovanja tudi s statusom UCI C1. Peto izvedbo dirke v letu 2023 je obiskalo več kot 170 tekmovalk in tekmovalcev, se v šesti izvedbi obeta nov rekord?

BMX Race Ljubljana z mednarodnim statusom

Tekmovanje v disciplini BMX race bo eno najbolj atraktivnih na poletnih olimpijskih igrah, pot do vozovnice za Pariz pa izredno zahtevna in za številne tekmovalce vodi tudi preko Ljubljane. S premišljeno izbranimi datumi dirk bo letošnja izvedba že tretja v tokratnem olimpijskem kvalifikacijskem obdobju. S tem smo se že navadili udeležbe vrhunskih tekmovalcev, največ iz Italije, Danske, Nemčije in Madžarske.

Prireditev bo kot vedno sestavljena z dveh dirk. Druga (nedeljska) bo imela mednarodni status kategorije UCI C1. Obe pa bosta seveda potekali v BMX Parku Ljubljana, na znanem prizorišču ob Linhartovi cesti v Ljubljani. V vse močnejši mednarodni konkurenci so se uveljavili tudi mladi slovenski kolesarji, ki bodo čez nekaj let tudi sami razmišljali o največjem športnem dogodku, do takrat pa jim bo Ljubljana služila kot odlična odskočna deska za evropske pokale in druga mednarodna tekmovanja.


Miha Jakopič, vodja kolesarske šole pri KD Rajd in direktor dirke, seveda pričakuje močno udeležbo tudi na letošnji dirki:

“Dirka BMX Race Ljubljana postaja iz leta v leto bolj prepoznavna na mednarodni BMX sceni. Z olimpijskimi igrami pred vrati bo tudi letošnja, že šesta izvedba zagotovo pritegnila kar lepo število elitnih tekmovalcev in tekmovalk, ki lovijo še zadnje vozovnice za igre v Parizu. Kot običajno dirka šteje tudi za slovenski pokal v disciplini BMX race, seveda pa smo z veseljem tudi stalnica regijskega pokala Alpe-Adria. Zaradi tega ter nenehnega stremenja k najboljši možni organizaciji prihaja v Ljubljano vsako leto veliko tekmovalcev, seveda pa jih spodbujajo tudi številni gledalci.”

V Ljubljani uvod v sezono regijskega pokala

Zbiranje točk za olimpijske igre se bo zaključilo 2. junija, pokal dr. Auer Alpe-Adria BMX pa se bo takrat šele dobro začel. Po Ljubljani sledijo dirke v Mariboru (11. in 12. maj), Vösendorfu (Avstrija), Šopronu (Madžarska), Mühlnu, Baierdorfu (oba Avstrija) in septembrski finale v madžarskem Gencsapatiju. Skupaj sedem prizorišč, vsako z dvema dirkama. Združenje organizatorjev je potrdilo številne izboljšave, ki bodo pokal dvignile na višji nivo. Na vsakem izmed prizorišč se letos pričakuje najmanj 150 udeležencev.

BMX Race Ljubljana letos podpirajo:

Glavni pokrovitelj dirke je Mestna občina Ljubljana. Partnerji dirke so še Zavarovalnica Triglav, Sinter, Unior, Factory Store, Bičikleto, Extreme Vital, Bikehanic, G-Shock, Lumar, Nutrispoint, Liquishot, medijski partner mtb.si in Kolesarska zveza Slovenije.

Uradna spletna stran dogodka: bmxraceljubljana.si
 

Preberi še

BMX Race Ljubljana 2023 v fotografijah
BMX Race Ljubljana 2023 z rekordno udeležbo

Sledite nam