17. marca 2017

Konec avgusta tridnevni festival v kraj ob jezeru pripelje najdaljši slovenski maraton in vrsto drugih dogodkov. Oglej si animacijo trase.

V četrtek so na Bledu prireditelji predstavili prvi Bled Bike Festival. Tridnevni festival, ki bo potekal od petka 25. do nedelje 27. avgusta (škoda, da je tisti vikend tak dren med prireditvami), se bo zaključil z vrhuncem – prvim gorskokolesarskim maratonom na dveh trasah: 62,6 km dolgi s 1710 metri višinske razlike in daljšim pod imenom Epic s 102,6 km in 2904 navpičnimi m vzpenjanja. Slednji bo tudi najdaljše pri nas kdaj izvedeno gorskokolesarsko tekmovanje. V petek in soboto pa bo za ogrevanje dovolj dejavnosti in dogodkov za vsakogar, naprimer razstavljalci, kolesarski park in tekmovanje za otroke, “testeninka”, vožnja s ponyji …

Organizacijo vodi Atila Armentano, sicer tudi načelnik turnokolesarskega odseka Planinskega društva Kranj in TK vodnik, v ožji organizacijski ekipi so Aljoša Žnidar kot vodja tekmovanja, Maja Zupan je zadolžena za medije, Matej Mejovšek skrbi za trženje, Lenart Noč svetuje glede trase in nasploh izvedbe maratona …

Organizacije so se lotili velikopotezno in profesionalno in nič ne kaže, da bi jim lahko kaj razen tridnevnih “ošpičenih prekl” preprečilo to, kar so zapisali že kar v slogan prireditve – da bo to največji slovenski kolesarski festival. Po številu udeležencev, obiskovalcev, razstavljalcev. Da to dosežejo, seveda ob domačih ciljajo tudi na tuje udeležence.

{loadposition inside}

Maraton

Asfalta je na obeh trasah malo, poudarek je na avanturi in vzdržljivosti, zaradi tehnične zahtevnosti pa ne bi smel prestrašiti nikogar, pravijo prireditelji. “Vodi skozi predele, ki bi jih kolesar sam zelo težko odkril,” je o sladkorčkih na trasi povedal Atila.

Več kot minimalno vzmetenje na kolesu bo gotovo odveč. A če je s trasama (seveda predvsem z daljšo) zadovoljen Lenart, moramo biti tudi mi. V enem zamahu je še ni prevozil, računa pa na čas za najhitrejše nekaj pod petimi urami. Bodimo konkretni, rekel je 4 ure in 40 minut.

Animacija tras

Prvič si jo lahko ogledaš prav tu.

Blejska MTB ponudba?

Je pred vrati tamkajšnjih hotelov prav zares ni, če gost išče kakšne malo ožje in razgibane poti. A festival prebija led, sta se strinjala Atila in direktor Turizma Bled Jaka Ažman. V kraju in pri lastnikih zemljišč, čez katera poteka maraton.

Prvi dan festivala priredijo tudi okroglo mizo na temo prostora za kolesarje v naravi.

Prijave za maraton so že odprte na spletni strani festivala. Kmalu bo na voljo tudi slovenska verzija strani.

www.bledbikefestival.com

Z Lenartom smo se o maratonu pogovarjali v naši oddaji V živo
V živo z Lenartom Nočem o festivalu Bled

Na uvodni fotografiji četverica s četrtkove predstavitve, z leve Maja Zupan, Atila Armentano, Jaka Ažman in Lenart Noč

Sledite nam