19. januarja 2010

Še jutri glasovi za kolesarsko osebnost in prireditev Koroške. Anketa: park v Ljubljani. Ceca je carica. Slo DH pokal in 2 hrvaški dirki. Maretova galerija. Rešena XC/4X Houffalize in 4X EP. Južna polobla: avstralsko DP, Blinky poškodovan.

Nominiranci za kolesarsko osebnost Koroške 2009

Nominiranci za kolesarsko osebnost Koroške 2009

Miran Vauh lani v Buzetu (foto Tomaž Deisinger)

Miran Vauh lani v Buzetu (foto Tomaž Deisinger)

Šved Herman Oelund lani v Kranjski Gori (foto Mare Obid)

Šved Herman Oelund lani v Kranjski Gori (foto Mare Obid)

Chris Kovarik lani v Mariboru (foto CRC Intense)

Chris Kovarik lani v Mariboru (foto CRC Intense)

Izbor: kolesarska osebnost in naj prireditev Koroške
Spet je čas za izbor najboljših v minulem letu na kolesarsko poblaznelem Koroškem.
Nominiranke: Maja Zavrl, Herna Retko, Klavdija Glinik in Špela Štriker.
Nominiranci: Aleš Virtič, Blaž Hölcl, Denis Paradiž, Damjan Sekuti, Emil Makan, Klemen Hojnik, Nace Krivonog, Robi Kordež, Rok Kolar, Vid Tancer.
In 16 prireditev.
Lani so zmagali Rok Kolar, Klavdija Cehner Oblak in Krejanov memorial.
Glasuj tukaj (samo še danes in jutri!) >>

Anketica
Eva Miklič (ŠD LIFE) je objavila anketo, s katero želi potipati zanimanje za nov bikepark v Ljubljani. Predvsem za namen poslovnega načrta na faksu, ampak kaj pa veš … Zelo kratka, tukaj >>

Hvala Ceca
S Tahitrimi iz prejšnjega tedna smo dosegli rekorden obisk na strani. Iskana beseda, ki je prek iskalnikov na mtb.si pripeljala toliko obiskovalcev, je bila “Ceca” …

DH koledar neprijazen do Buzeta, Psunja
Prejšnji teden objavljeni koledar slovenskih mtb tekem je dvignil nekaj prahu na DH sceni. Zakaj so vse prijavljene tekme pokalne? Zakaj je izpadel DH Buzet na Hrvaškem? Pa še DH Ivarčko se pokriva z dirko DH Psunj, ki je UCI kategorije 2.
Za vključitev Buzeta v slovenski pokal se je našla celo skupina na Facebooku >>
Oglej si hrvaški “predkalendar” >>

Maretova galerija
Izbor našega fotografa Mareta Obida: EP DH Kranjska Gora. Na njegovi strani, ki bo počasi vse bogatejša >>

Rešena Houffalize in 4X EP
Prireditelji klasičnega krosa in od lani tudi 4krosa za svetovni pokal v Houffalizu v Belgiji so zbrali denar, tako da dirki 1. in 2. maja bosta.
Našla se je tudi zamenjava za odpovedano evropsko prvenstvo v Wilthnu v Nemčiji. To bo kar v isti državi in v kraju z isto začetnico – 11. in 12. junija v Willingenu.

Avstralsko DP
Na avstralskem prvenstvu v Adelaidi sta v spustu zmagala Chris Kovarik in gospa Kovarik, Kanadčanka Claire Buchar. Kovarik je bil za svoj četrti naslov hitrejši od Shauna O’Connorja in Joshua Buttona. Sam Hill je bil s padcem pred ciljem in zaostankom dobrih treh sekund peti (da se ni morda vrgel ob tla, da mu ne bi bilo treba nositi majice državnega prvaka, ki ni prijazna do sponzorjev?). Troy Brosnan, nova pridobitev ekipe Monster Energy/Specialized, je osvojil mladinski naslov.
V 4krosu sta prvaka postala Caroline Buchanan, svetovna prvakinja in lani zmagovalka v Mariboru, ter Luke Madill, v olimpijskem krosu pa med elito Daniel McConnell in Rowena Fry.
Vrstni redi >>

Blenkinsop poškodovan
Novozelandec Sam Blenkinsop, ki bo letos nastopal za ekipo Lapierre, si zlomil zapestje na uradnem treningu dirke pokala Južnega otoka v Dunedinu.

Sledite nam