24. junija 2019

Vid Peršak (Orbea Enduro Team) in Yana Dobnig (Team Dorrong) sta zmagovalca Black Hole Endura 2019, druge dirke serije SloEnduro v tej sezoni ter tretje za točke evropske serije EWS.

Vid Peršak (Orbea Enduro Team) in Yana Dobnig (Team Dorrong) sta zmagovalca Black Hole Endura 2019, druge dirke serije SloEnduro v tej sezoni ter tretje za točke evropske serije EWS.


Vid Peršak

Peršak je bil v dveh dveh na stezicah na Peci in v Jamnici najhitrejši na štirih od petih hitrostnih preizkušenj in vikend končal s seštevkom 25 minut in 15 sekund. Le na tretji ga je tesno prehitel Avstrijec Max Fejer (Team Dorrong), ki je na koncu tudi zasedel drugo mesto z zaostankom 35,9 sekunde. Tretji je bil Južnoafričan Keira Duncan (Pyga Industries) z zaostankom minute in 8 sekund za Peršakom. Naslednji Slovenec je bil Nejc Huth (Energijateam.com) na 8. mestu, potem ko je bil do zadnje etape med najhitrejšimi.


Yana Dobnig

Avstrijka Dobnigova je bila najhitrejša ženska, drugo mesto je zasedla Tina Perše (Calcit Bike Team), ki je uradno zmagala na dirki EWS v članski kategoriji, saj Yana v tej razvrstitvi nastopa v kategoriji do 21 let. Tretja je bila Švedinja Josefine Bjoerkman (Trek Sweden).

V težkih, mokrih razmerah je dvodnevno dirko dokončalo 117 tekmovalcev, torej le dobra polovica od predprijavljenih 220 oziroma dobri dve tretjini od 170 tekmovalcev, ki so v soboto dopoldan prevzeli štartne številke za šesti Black Hole Enduro pod okriljem koroškega Black Hole Bike Festivala.


Tim Jež v cilj pod Peco

Že v soboto so zaradi neviht skrajšali trening na obeh progah na Peci, Thrillerju in EWS Trailu. Obe hitrostni preizkušnji so izvedli skrajšani na enaki trasi v spodnjem delu parka, Thriller v soboto kot prvo hitrostno preizkušnjo vikenda in EWS Trail v nedeljo kot peto, zadnjo. Vmes so opravili še tri hitrostne preizkušnje na slovenski strani v singletrail parku Jamnica.

“Odlično je dirkati doma, pred domačimi navijači in vso podporo, ki jo imam tu,” je povedal Vid, ki ga letos čaka še pet dirk svetovne serije EWS, prva že ta konec tedna v Val di Fassi v Italiji.

“Zabavno je bilo dirkati v drsečih razmerah,” se dežju ni pustila motiti Yana Dobnig, ki se želi tako kot Vid čim prej spočiti pred Val di Fasso.

Pa še Tina Perše, novinka v enduru po dolgih letih v olimpijski disciplini: “Ta vikend je bil glavni cilj priti do cilja v enem kosu in uničiti čim manj stvari uničiti. Na koncu se je izšlo za skupno 2. mesto. Prva tekma SloEnduro je za mano, tako da sem ’uradno’ prekvalificirana iz XC na enduro.”

{loadposition inside}

Radovedno čakamo informacije, če nam bo uspelo Black Hole Enduro tudi naslednje leto obdržati v SloEnduru. Izgubimo ga lahko le na račun svetovne serije EWS!

Naslednja dirka serije SloEnduro bo Enduro Krvavec 25. avgusta, ki bo hkrati tudi državno prvenstvo. Prej pa dve dirki serije SloEnduro 4Fun: Krivapete Enduro 7. julija in Enduro Kope 21. julija.

Vrstni redi na sloenduro.com

Fotografije Ma_Tej

Sledite nam