19. junija 2019

Konec tedna pet hitrostnih preizkušenj v Jamnici in na Peci s skoraj 2000 višinci spustov. Za točke SloEndura in evropske serije EWS ter v družbi drugih prireditev festivala Black Hole.

Lansko leto smo bili silno ponosni, da je bila klasika SloEndura, Black Hole Enduro v okviru Black Hole Bike Festivala na Koroškem, del svetovne serije v enduru (Enduro World Series), najvišje ravni tekmovanj v gorskokolesarskem enduru na svetu. Hkrati smo prireditev pogrešali v koledarju SloEndura.

S sedmo izvedbo se Black Hole Enduro vrača v prav tako sedem let staro družino SloEndura! Ta konec tedna bodo na stezicah v okolici Jamnice in na dveh daljših spustih s Pece (zopet torej na obeh straneh meje) poleg točk SloEndura na voljo tudi točke evropske serije EWS. Po aprilskem Kamplc enduru bo to druga dirka slovenske mednarodne serije, po dirkaš v Španiji in na Škotskem pa tretja za “EWS European Series”.

Na štartu bo nekaj več kot 200 kolesark in kolesarjev, čaka pa jih dva dni dirkanja. V soboto 22. junija popoldan namreč na Peci v MTBZone bike parku Petzen opravijo s Thrillerjem. To bo tudi Kendina SuperEtapa vikenda. V nedeljo 23. pa po organiziranem prevozu na slovensko stran v Singletrail park Jamnica nadaljujejo z “Mlinarjevo”, “Poštarjevo” in “Borovničkami”, preden se vrnejo na Peco za zloglasni EWS Trail. Skupaj je trasa dolga 36,24 km s 1911 m spustov in približno za tisočaka manj vzpenjanja s kolesi, saj se na Peco dvakrat vzpnejo z žičnico.

V soboto se tekmovanje začne ob 16. uri, v nedeljo pa ob 9. uri, obakrat s prireditvenega prostora pod Peco.

Festival

Osrednji festivalski program je letos strnjen v štiri dni, v podaljšani praznični vikend. Zaključi se na dan državnosti, v torek 25. junija, z državnim prvenstvom v olimpijskem krosu na Ravnah. V torek bodo na Ravnah izvedli tudi program za najmlajše gorske kolesarje. Žal so zaradi premajhnega števila predprijav odpovedali sobotni Black Hole maraton.

{loadposition inside}

Razpis Black Hole endura na sloenduro.com

Zemljevid trase (PDF)

Race Book (PDF)

Sledite nam