23. julija 2013

V Mežiški dolini se vsak dan nekaj dogaja, medtem se pripravljamo se na drugi vrhunec festivala, maraton Black Hole. Informacije za udeležence ter vabilo na dve turi.

Festival Black Hole bike fest po uspešnem prvem vikendu ne spi. Sinoči je bil na Prevaljah dobro obiskan prvi filmski večer. Vsakodnevne vodene ture vabijo lokalne kolesarje in goste, ki so v Mežiški dolini ostali čez teden (nekaj jih pa je). V sredo se od 10. do 13. ure v grajskem parku na Ravnah obeta kolesarjenje za otroke z vožnjami, delavnicami in nagradami.

Drugi vrhunec festivala bo brez dvoma maraton Black Hole v soboto 27. julija. Tu je še nekaj informacij o maratonu in drugih dejavnostih naslednjih dni:

Black Hole maraton
Kot kaže, bo udeležba na letošnjem Black Hole maraton daleč najštevilčnejša doslej. Prijave so možne vse do prireditve.
In kot kaže vremenska napoved, bo na letošnjem najbolj vroče do sedaj. Zato so organizatorji zagotovili 7 okrepnih točk, približno eno na 6 km. Hrana in pijača bo na voljo na 7, 20, 33 in 43 km, na ostalih treh pa pijača.
Na prireditvenem prostoru bo omogočeno kampiranje s dostopnimi tuši in stranišči (5 € na noč oz. 4 € na noč v primeru kampiranja dve noči).
V času Black Hole maratona bo na prireditvenem prostoru poskrbljeno za animacijo in varstvo otrok.
Po maratonu pa tudi za animacijo starejših, na odru bodo zagodle štiri glasbene skupine. Ne načrtujte prezgodnje vrnitve domov, najbolje da ostanete še eno noč …

Pokrovitelj festivala Black Hole Bike Fest
{loadposition inside}

Prva pomoč za kolesarje
V četrtek 25. julija bo izvedena kolesarska tura z namenom spoznavanja prve pomoči pri najpogostejših poškodbah kolesarjev. Start 5 km ture je ob 17. uri pri Ekohotelu kmetiji
Koroš v Jamnici.

Turno kolesarska tura na Grohot
V nedeljo 28. julija bo organizirana turno kolesarska tura do koče na Grohotu, kjer Planinsko društvo Mežica ta dan organizira Dan varne hoje v gore. Z namenom promoviranja sožitja planincev in gorskih kolesarjev v naravnem okolju želimo podpreti prizadevanja PD Mežica. Udeležba na turi je brezplačna in vključuje hrano na Koči na Grohotu (golaž). Število udeležencev je omejeno. Vse informacije dobite pri vodniku Simonu Pogorelčniku na elektronskem naslovu ali telefonski številki 070 820 337. Prijave na Simonovo elektronsko pošto do sobote, 28. 7. 2013, do 12. ure.
Start ob 9.00 izpred hotela Krnes v Črna na Koroškem. Obvezna oprema: gorsko kolo, čelada, pijača, prigrizek.
Trasa poti

www.blackhole-bikefest.com

Na uvodni fotografiji prizor s ponedeljkovega filmskega večera na Prevaljah, foto Peter Zajc

Sledite nam