19. julija 2013

Na Ravnah na Koroškem sproščen, a tekmovalen začetek festivala Black Hole bike fest s šprinterskim spustom s Čečovja. V soboto štiri etape endura, testiranje koles, piknik …

Za nami je prvo dejanje festivala Black Hole bike fest, prolog Black Hole endura serije SloEnduro na Ravnah, pred nami pa dolga sobota s štirimi preizkušnjami v singletrail parku Jamnica nad Prevaljami.

“Najboljši prolog letos,” je kratek in jedrnat opis Nejca Rutarja (Unior Tools Team), čeprav ni bil najhitrejši. Za sekundo in desetinko ga je na minutko dolgi progi po stopnicah s Čečovja v središče Raven na Koroškem prehitel nekdanji tekmec iz spusta Andraž Jeršin (MTB Trbovlje/Specialized) – tisti, ki je od lanskega slovesa iz spusta napovedoval nastop v enduru, pa ga na prvih treh preizkušnjah serije v Italiji nismo videli. Tretji najhitrejši je bil presenetljivo mladi Korošec Vid Peršak (Orbea Geax). Sledili so domačini Robi Kordež, Nace Krivonog in Blaž Hoelcl, pa Jaka Tancik, Anže Žabjek, Matej Kodrin in Alen Šumandl. To je prva deseterica.

Med dekleti se je po pričakovanjih najbolj izkazala Tanja Žakelj (Unior Tools Team), skupno 45. med 68. uvrščenimi.

Pokrovitelj festivala Black Hole bike fest
{loadposition inside}

Jutri od 10. ure dalje se v Jamnici na traso poda še nekaj več kolesark in kolesarjev, čez 80, saj nastop v prologu ni bil obvezen. Tisti, ki so ga izpustili, bodo tako kot tisti iz druge polovice uvrščenih prejeli čas tistega s sredine razvrstitve.

Otvoritev festivala se je nadaljevala s predstavo monociklistov, žonglerjev z ognjem, koncertom skupin Start At Zero (zaradi nerazumevanja gostiteljev do punka res kratkim) in FoToN.

Na uvodni fotografiji zmagovalec prologa “Jerš” sredi svojega 55 sekund dolgega nastopa. Foto Miha Kolar.

Sledite nam