2. aprila 2018

Na drugi dirki svetovne serije v enduru med zmagovalci brez presenečenj, čisto novo prizorišče v Kolumbiji in ne ravno suhe razmere na dirki.

Manizales, Kolumbija – novo prizorišče svetovne serije v enduru. Mestni prolog, dirkanje na visoki nadmoski višini, v bilžini vulkana Nevado del Ruiz, odlična vožja domačina Gutierreza ter druga zaporedna zmaga Avstralca Sama Hilla in Francozinje Cecile Ravanel.

Manizales je glavno mesto Caladasa ene manjših kolumbijskih pokrajin in središče proizvodnje kolumbijske kave. V mestu je bil sobotni prolog, v stilu urbanega spusta, v nedeljo pa etape v okoliških gozdovih.


Lokalni matador Marcelo

Po stopnicah in med hišami

se je najbolje znašel specialist za tovrstne dirke Kolumbijec Marcelo Gutierrez Villegas, ki je ugnal Avstralca Jareda Gravesa (Specialized Racing) in Francoza Thea Galyja (Sunn). Četrto mesto je osvojil Škot Ruaridh Cunningham (Trek Factory Racing), bivši dirkač ekipe UTT, ki je po lanski zaradi poškodbe izgubljeni sezoni, ko je vozil za ekipo Canyjon, letos presedlal v enduro. Zmagovalec prve dirke Avstralec Sam Hill (Chain Reaction Cycles Mavic) je prolog končal na 16. mestu.


Cecile brez taktiziranja

Pri dekletih je z zelo majhno prednostjo dobila Nizozemka Anneke Beerten (Alchemy Bicycles Factory Racing). Druga je bila Francozinja Isabeau Courdurier (Intense Mavic Collective), tretja pa Britanka Katy Winton (Trek Factory Racing).

Dan D

Če so se v Čilu tekmovalci borili s spolzko, prašno površino, je bila v Kolumbiji v deževnem gozdu bitka z blatom. Težke etape, a nekako brez presenečenj na vrhu.


Na tretje mesto se je zavihtel Damien Oton

Moški

Ne samo mojster prahu, tudi mojster blata, kar Hill nedvomno je, je hitro postavil stvari na svoje mesto in nanizal štiri etapne zmage ter na koncu slavil s skoraj 48 sekundami prednosti pred domačinom Gutierrezom. Na tretje mesto se je z eno etapno zmago in konstantno dobrimi vožnjami uvrstil Francoz Damien Oton (Unior Devinci Factory Racing).


Najhitrejši trije

V skupnem seštevku ima Hill z dvema zmagama 1000 točk. Na drugem mestu je z 800 točkami Šved Robin Walner (Ibis Cycles Enduro Race Team), ki je na dirki zasedel 6. meto, tretje mesto pa z 750 točkami v rokah drži Damien Oton.

Med dekleti brez presenečenj

Druga zaporedna zmaga za Francozinjo Cecile Ravanel (Commencal Vallnord Enduro Racing Team), še drugič drugo mesto in dobra minuta zaostanka za rojakinjo Isabeau Courdurier, na tretje mesto pa se je tako kot v Čilu uvrstila Nemka Ines Thoma (Canyon Factory Enduro Team). Prve tri so si razdelile tudi večino najboljših časov na posameznih etapah.


Najspretnejše tri

Enaka imena so tudi v skupnem seštevku. Ravanelova ima 800, Courdurierjeva 700, Wintonova pa 640 točk.

Naslednja dirka svetovne serije bo 12. in 13. maja v Franciji

www.enduroworldseries.com

Na uvodni fotografiji Sam Hill, fotografije EWS

Preberi še:
Hill in Ravanelova prva zmagovalca sezone EWS

Sledite nam