Biznis, Vittoria
Casio GShock
Freestyle Giant Ciklo Centar Wheelbase Ride Loose Riders
12. maja 2022

Novo vodstvo pri Specializedu, Vittoria s parkom, Orbea povečala promet, Pearl Izumi prodan, pri Zari se gredo gravel, sejem Eurobike julija, Extreme Vital prenavljajo, Keindl Sport s še eno trgovino.

Vittoria

Italijanski gumar bo okoli svoje poslovne zgradbe naredil kolesarski poligon za testiranje svojih pnevmatik. S tovrstnim pristopom – testiranje pred domačim pragom, želijo Italijani še bolj izpopolniti svoje že tako dovršene pnevmatike. Vittoria park bodo poleg testnih površin dopolnili še s stavbo, kjer bo “Cycling Knowledge Hub” – dodatni razvojni oddelek, ki bo odprtega tipa in na voljo majhnim “start up” podjetjem, ki se ukvarjajo z raznovrstnim inženiringom in razvojem. Več informacij o projekti na bike-eu.com.

Specialized

Pri velikem S je v letu 2022 prišlo do kar nekaj sprememb, saj je izvršni direktor postal Scott Maguire, ki je nadomestil ustanovitelja blagovne znamke Mika Sinyarda, poleg tega so pri Specializedu za šefa globalnega trga zaposlili nekdanjega izvršnega direktorja podjetij Pon.Bike (2015 do 2019) in Canyon (2019 do 2021) Armina Landgrafa. Tako bo Specialized v sezono 2023 vstopil v čisto sveži zasedbi vodstvenega kadra. Mike Sinyard še vedno ostaja delni lastnik in predsednik odbora. Več na bicycleretailer.com.

Orbea

Baskovska znamka koles in opreme je v letu 2021 beležila rekordno rast, saj se je prodaja povzpela vse do dobrih 280 milijonov evrov. Posledično so zaposlili 170 dodatnih delavcev in tako Orbea zaposluje že skoraj 1000 ljudi, od tega 90 odstotkov v Evropi. V letu 2022 ciljajo na 350 milijonov evrov prometa.

Biznis: Sinyard sestopil z vrha velikega S

Pearl Izumi

Shimano, ki je leta 2008 pod svoje okrilje vzel blagovno znamko triatlonske, tekaške in kolesarske opreme Pearl Izumi, se je odločil za prodajo. Tako bo Pearl Izumi sedaj prešel pod okrilje United Sport Brands, vendar samo ameriška in evropska podružnica, saj sta bili le ti pred tem v lastništvu Shimana. Pearl Izumi Japan bo še vedno deloval samostojno in izven “zgodbe” globalnega imena Pearl Izumi. Klik. Ali na Instagramu slučajno opaziš razliko med japonskim Pearl izumi in globalnim Pearl Izumi?

Vista Outdoor

Pri krovni družbi blagovnih znamk CamelBak, Giro, BlackBurn, Bell in izdelovalcu strelnega orožja so se odločili, da športni (kolesarski) segment ločijo od strelskega. Tako bosta znotraj podjetja nastali dve družbi. Nestrelski segment bo spadal pod Outdoor Products. Celotna novica in razlog podjetja na pinkbike.com.

Zara

Španska blagovna znamka mode za mlade in malo manj mlade, ki ima preko 1200 trgovin po Evropi, je predstavila linijo oblačil, namenjenih makadamkanju. Novica na brujulabike.com in “gravel komplet” pri Zari.

Eurobike

Kot smo napovedovali že lani, se največji evropski kolesarski sejem Eurobike seli v drug časovni termin. Tako bo letos na sporedu med 13. in 17. julijem na novi lokaciji. Frankfurt je zamenjal Friedrichshafen. Vse informacije najdeš na eurobike.com.

Extreme Vital

Vitalovci prenavljajo svojo prvo trgovino. Tako bo v Škofji Loki kmalu zasijala v novi podobi. Trgovina obratuje nemoteno. extremevital.com.

Keindl Sport

Pri Keindlu se ne ustavljajo. V Zagrebu kmalu odpirajo še eno trgovino. Natančneje v Novem Zagrebu, v centru Ambienta na Aveniji Dubrovnik. keindl-sport.hr.

Naslovna fotografija Vittoria

Preberi še

Biznis

Freestyle zaposluje
Freestyle Giant Ciklo Centar Wheelbase Ride Loose Riders
Sledite nam