Biznis, Mondraker
13. oktobra 2022

Mondraker in Rasoulution zaposlita, prav tako Suspension Lab, Specialized z novim vodjo marketinga, Fantic kupil Bottecchio, Helen of Troy z dobičkom, Wahoo v tožbo, Yamaha v Evropo, Decathlon še tesneje z Romuni.

Mondraker

Ne bo se ti potrebno seliti v španski Alicante, lahko boš delal od doma ali s plaže. Pri Mondrakerju iščejo vodjo prodaje za mednarodne trge. Oglas najdeš na actionsportsjob.com.

Rasoulution

Poznaš marketinško agencijo Tareka Rasoulija? Večina njihovih storitev je povezanih s kolesarstvom. Na voljo je mesto vodje PR službe. Na žalost se boš moral preseliti v München. Klik.

Suspension Lab

Si želiš dela z vzmetenjem, pripravo, tuningom … in v domačih logih ni delovnega mesta zate? Na Dunaju iščejo nekoga, ki ima znanje s področja servisiranja. In Dunaj ni tako daleč. Suspension Lab.

Fantic Motor

Malce smo zamudili, a vseeno. Na italijanskih tleh se je zgodil eden večjih prevzemov v kolesarski industriji. Proizvajalec e-motorjev in e-koles Fantic je kupil enega najstarejših proizvajalcev koles Bottecchia. To se je zgodilo že v mesecu juliju. Nedavno pa je ena izmed tovarn Bottecchie zgorela. Pri Fanticu so jim zagotovili nemoteno proizvodnjo in sestavo koles kar v enem izmed svojih obratov v bližini Verone. Novica o prevzemu na thenewsdept.com.

Biznis: Službe v kolesarski industriji in nekaj poslovnih premikov

Novi vodja marketinga pri Specializedu

Veliki S še naprej zaposluje nove vodstvene kadre. Tokrat je za vodjo marketinga k Specializedu prišel David Schriber. Pred tem je bil Schriber eden izmed vodilnih v marketingu pri blagovnih znamkah Nike in Burton. Na bicycleretailer.com.

Helen of Troy

Multinacionalka, ki ima v lasti tudi blagovni znamki Osprey in Hydro Flask, je do 31. avgusta letos ustvarila kar 215 milijonov dolarjev prometa zgolj z omenjenima znamkama. Njihov celoten “outdoor” program je ustvaril 520 milijonov dolarjev, kar je 10 odstotkov več kot v enakem obdobju lani. Klik. Trenutna vrednost delnice je nekaj manj kot 100 dolarjev.

Wahoo toži Zwift in JetBlack

Pri Wahoo Fitness so vložili tožbo proti podjetjema Zwift in JetBlack. Razlog? Domnevno naj bi pri podjetju JetBlack, ki za Zwift izdeluje trenažer Hub, pod lastno blagovno znamko pa trži model Volt, kopirali Wahoojev izdelek. Oba trenažerja naj bi bila v več pogledih identična enemu izmed Wahoojevih kolesarskih trenažerjev. Tožba se nanaša na tri patente, ki jih je zaščitil Wahoo. Klik.

Yamaha v Evropo

Japonski proizvajalec v Evropi ne bo prisoten le kot dobavitelj e-motorjev za kolesa, temveč bodo prodajali e-gorska, e-mestna in e-gravel kolesa z imenom Yamaha. Ta so že dlje časa prisotna na ameriškem tržišču, eden izmed ambasadorjev pa je legendarni Brian Lopes. Na bike-eu.com.

SMW in Decathlon

Sport Mechanical Workshop SRL je znan kot eden od štirih ekskluzivnih sestavljalcev športne opreme, predvsem koles za Decathlon na evropskih tleh. Sedaj so s francoskim trgovskim velikanom s športno opremo združili moči in ambiciozno zastavili dolgoročno strategijo. Odprli so novo tovarno in s tem povečali proizvodnjo koles. Tako Romunija postaja ena evropskih velesil na področju izdelave in sestavljanja koles. bike-eu.com.

Naslovna fotografija Mondraker

Preberi še

Biznis

Sledite nam