10. septembra 2018

Zaključek letošnje serije 4Fun s štirimi kar zaresnimi hitrostnimi preizkušnjami, več kot dovolj vrtenja pedal in udeleženci iz štirih držav. Najhitreje Gorana Težak in Tim Jež. Tudi video je že!

Letos je bilo dogodkov v seriji SloEnduro 4Fun šest, skupnega točkovanja ni bilo, zato po sobotni zadnji postaji tudi nimamo skupnih zmagovalcev. Skozi druženje in tekmovanje pa je disciplino enduro spoznalo kar nekaj novih kolesarjev. SloEnduro smo tudi pripeljali na tri nova prizorišča, dve sta sploh prvič gostili tekmovanje v enduru.

Nova prireditev v SloEnduru je bil tudi sobotni Trnduro v Dražicah pri Reki, ki ga je ekipa iz Teama Rodeo priredila že četrtič in je štel tudi za hrvaško serijo ENDCro.

{loadposition inside}
Izkušeni prireditelji so udeležencem želeli ponuditi čim več, zato Trnduro skoraj ni bil več 4Fun, zagotovo pa je bil “fun”. Štiri hitrostne preizkušnje so bile lepe, za 4Fun pa že kar zahtevne. Skupno so kolesarji premagali 35 km z več kot 900 v.m. Zmagovalec je na hitrostnih preizkušnjah preživel 15 minut, marsikdo pa več kot 20 minut.


Tim Jež

Med 53 udeleženci iz Avstrije, Češke, Hrvaške in Slovenije je bil na koncu najhitrejši Ajdovec Tim Jež (Kamplc Racing Team) pred Matjažem Isteničem (Energijateam.com, +9,94) in hrvaškim prvakom Franom Liovićem (BK TNT Pazin, +26,62).


Gorana Težak

Najhitrejša ženska je bila Gorana Težak (Adrenalina MTB Team) pred Avstrijkama Sabino Eberhard in Danielo Lampl.

Pri moških so bile starostne kategorije na pet let, omenimo le najhitrejšega mladinca, Čeha Jana Bronczeka (Galaxy Cyklošvec Stevens), z 11. časom absolutno, najhitrejši v kategoriji 40-44 let Sebastjan Stres (Kamplc Racing Team) pa se je vmešal med najhitrejše s 6. časom.


Team Rodeo, hvala za gostoljubje in odlično organizacijo, se vidimo v 2019! Gotovo s še več udeleženci iz Slovenije in Avstrije, pa še Italijane in Madžare zvabimo.

Finale serije SloEnduro bo Enduro Grozni 14. oktobra v Grožnjanu.

www.sloenduro.com

Trnduro – vrstni red absolutno
Vrstni red po kategorijah
Vrstni red 1. in 2. etapa
Vrstni red 3. in 4. etapa

Fotografije Ma_Tej

Sledite nam