Biznis, Canyon
10. februarja 2022

Nemški velikan z novim direktorjem, Čehom ukradli transport, Japonci rekordno, GoPro in Thule v zelenem.

Canyon

Nicolas de Ros Wallace je postal glavni irektor blagovne znamke Canyon. Po desetletju službovanja kot podpredsednik in geeneralni direktor podjetja Nike in blagovne znamke Jordan za področje Evrope, Bližnjega vzhoda in Afrike se Wallace podaja v svet kolesarske industrije. Po odstopu Armina Landgrafa z mesta izvršnega direktorja je začasno vodilno vlogo prevzel Winfried Rapp. canyon.com.

Okradli Bike Fun International

Največji češki proizvajalec koles Bike Fun je bil tarča zmikavtov, ki so konec meseca januarja podjetju odtujili za 10000 koles komponent japonskega proizvajalca Shimano. Rop tovornjaka s prikolico se je zgodil na poti iz Nemčije na Češko. Komponente Shimano so bile namenjene sestavi koles osnovnega in nižjega razreda. Podjetje Bike Fun International je ostalo o brez sestavnih komponent za kolesa znamk Superior, Rock Machine in Frappe. Na bikerumor.com.

Thule

Švedski izdelovalec prtljažnih sistemov in produktov za prostočasne dejavnosti je leto 2021 končal s 15-odstotno rastjo prodaje. Podjetje je tako že tretje leto v zelenih številkah, sedaj pa so se na pobudo generalnega direktorja Magnusa Walanderja odločili, da v letu 2022 pet odstotkov prometa investirajo v obnovo obstoječih proizvodnih kapacitet. Thule na borzi.

Shimano

Japonci so leto 2021 zaključili nad vsemi pričakovanji, saj so v kolesarski diviziji rekordno sezono 2015 “povozili” za kar 41 odstotkov. Kolesarski program je končal v močno zelenih številkah, saj je prodaja znašala kar 3,8 milijarde ameriških dolarjev. Povpraševanje po komponentah in ostalih produktih je bilo v Evropi nad vemi pričakovanji, azijski trg pa se je po “kolesarskem bumu” v začetku leta 2021 v jeseni začel nekoliko ohlajati. Na bicycleretailer.com.

GoPro

Odlično poslovno leto za proizvajalca kolesarskih in športnih kamer. Zadnje četrtletje, ki se je končalo 31. decembra so zaključili z 9-odstotno rastjo, leto 2021 pa s kar 30-odstotnim dvigom prodaje. Klik.

Naslovna fotografija Canyon

Preberi še

Biznis

Sledite nam