Biznis, Dorel Industries
12. oktobra 2021

Dorel Industries je prodal športno divizijo, Vittoria v gradnjo nove tovarne na Tajskem, Google z navigacijo za kolesarje, Mondraker z novimi poslovnimi prostori.

Dorel Sports v roke Holdinga Pon

Prišlo je do morda največjega kolesarskega posla desetletja. Kanadski Dorel Industries je prodal svoj kolesarski del naložb nizozemskemu Holdingu Pon. Slednji je že močno povezan s kolesarstvom, saj imajo v svojem portfelju kolesarske znamke Santa Cruz, Focus, Cervelo, Kalkhoff, Gazelle, Juliana, BBB Cycling, Reserve Wheels in še kakšna bi se našla. V prvem četrtletju prihodnjega leta, ko se bo posel zaključil, pa bodo postali lastniki znamk Cannondale, GT, Mongoose, Schwinn, Charge, Caloi in KidTrax.

Vrednost posla znaša 810 milijonov ameriških dolarjev, Holding Pon pa bo s tem postal največji igralec v kolesarskem segmentu, saj bi po določenih projekcijah letni promet divizije Pon Bike v prihodnjem letu znašal okoli 2,5 milijarde dolarjev, kar je za 50 do 100 milijonov prometa več, kot ga je letos ustvaril tajvanski gigant Giant! Klik na cyclingindustry.news.

Google za kolesarje

Navigacijska aplikacija spletnega velikana dobiva nov pomen, saj so pri Googlu razvili navigacijo zgolj in samo za kolesarje. Kaj jih je pripeljalo do tega? Samo v lanskem letu je iskanje kolesarskih povezav preko Google Maps naraslo za skoraj 100 odstotkov. Tako bo zelo kmalu znotraj aplikacije Google Maps svoje mesto dobila navigacija za kolesarje. Več na brujulabike.com.

Vittoria misli zeleno

Italijanski gumar in specialist za proizvodnjo vrhunskih pnevmatik za cestna kolesa bo vložil 20 milijonov dolarjev v gradnjo nove tovarne na Tajskem, ki bo podvojila njihovo dosedanjo proizvodnjo. Gradnja tovarne bo temeljila na brezogljičnem odtisu in samooskrbi s pomočjo sončnih celic. Seveda ne bo šlo brez uporabe recikliranih materialov. Nova tovarna naj bi zaposlovala 400 delavcev. Dodatne informacije najdeš na bicycleretailer.com.

Mondraker z novo poslovno stavbo

Španski proizvajalec koles se je preselil v nove proizvodne in poslovne prostore. Nova zgradba, ki na 12000 kvadratnih metrih združuje sestavo koles, razvojni in pisarniški oddelek, je zrasla v Elcheju, 30 kilometrov stran od Alicanteja. Tako bodo pri Mondrakerju pospešili in dodatno optimizirali celoten proces oblikovanja, izdelave in sestave koles. Več na bike-eu.com.

Naslovno fotografijo smo si sposodili na bikeforums.net.

Preberi še

Biznis

Sledite nam