Biznis, Fox
10. julija 2022

Ena najprepoznavnejših blagovnih znamk menja lastnika, Britanci z investitorskim partnerjem, lastnika legendarnega podjetja v pokoj, veliki S z novim oblikovalcem.

Fox Racing

Proizvajalec zaščitnih in prostočasnih oblačil, ki deluje že od daljnega leta 1974, bo zamenjal lastnika. Ustanovitelj Geoff Fox ter njegova sinova Greg in Pete so se odločili prodati podjetje (uradno ime podjetja je Fox Head, komercialno pa Fox Racing). Dosedanji solastnik in vlagatelj je tudi zasebni finančni sklad Altamont Capital Partners, ki je skrbel za finančne investicije podjetja. Podjetje Fox Head, ki zaposljuje preko 300 ljudi, bo z letom 2023 odšlo v roke Vista Outdoor, megalomanskega lastnika, ki ima pod okriljem skoraj štirideset blagovnih znamk! Med njimi so Giro, Bell, Camelbak … Vrednost posla je ocenjena na 540 milijonov ameriških dolarjev. Več si preberi na bicycleretailer.com.

Hunt in Privateer z investitorji

Britansko podjetje The Rider Firm, ki ima v lasti blagovni znamki Hunt Bike Wheels in Privateer Bikes, je od Santander prejelo svež kapital, ki ga bodo vložili v širitev še na ameriški in deloma na evropski trg. Hkrati bodo zaposlili še dodatnih 20 ljudi.

Biznis: Greyp pod Porsche

Stan’s No Tubes

Ustanovitelja podjetja Stan’s No Tubes Stan in Cindy Koziatek sta se po 21 letih odločila, da se bosta upokojila, vodenje podjetja pa bo prevzel njun dosedanji partner in izvršni direktor Mike Bush, ki bo s pomočjo novih poslovnih partnerjev, podjetja Zabel, skrbel za nadaljevanje poslovanja. Na bikebiz.com.

Specialized in Denk Engeneering

Peter Denk, oblikovalec, ki se je podpisal pod dizajn marsikaterega kolesa, največkrat pod kakšnega Cannondala, nazadnje pa tudi pod Specializedovega Stumpjumperja, je s podjetjem Denk Engeneering postal pomemben poslovni partner podjetja Specialized. Denk Engeneering s Specializedom sodeluje že skoraj desetletje, a sedaj v čisto drugačni luči, saj nameravajo v nemškem Freiburgu postaviti inovacijski center. Center bo dopolnjeval podoben Specializedov inovacijski center (tam skrbijo za razvoj celotne linije e-koles) v Švicarskem Chamu. Več na bikerumor.com.

Naslovna fotografija Fox Racing

Preberi še

Biznis

Sledite nam