Biznis, e-Billy
26. junija 2022

Servisno stojalo e-Billy iz Slovenije, servis Bikehanic z novo poslovalnico, Vittoria na Nizozemsko, Rocky Mountain in Pivot z novim vodstvom, čistila iz botrove garaže, Porsche kupuje, Signa Sports z dobičkom, Cliff je prodan.

DBDtools in e-Billy

Na trg je prišlo še eno slovensko orodje, namenjeno kolesarskim mehanikom. Kot pravijo v podjetju DBDtools d.o.o. iz Sela pri Zagorju, so naredili najhitrejše električno servisno stojalo s po meri izdelanim sistemom za hitro sprostitev vpetja ter z vgrajenim stikalom “auto-stop”. Delovna višina na stojalu se lahko uravnava med 100 in 185 centimetri nad tlemi. Sistem se samodejno izklopi, ko se kolo dotakne tal. Teža stojala skupaj s podporno ploščo znaša 87 kilogramov. Za vse informacije obišči spletno stran dbd-tools.com.

Servis Bikehanic

Ljubljanski kolesarski servis Bikehanic je odprl svojo drugo poslovalnico. Ta se nahaja v nakupovalnem središču BTC City, natančneje v trgovini INTERSPORT Slovenija v dvorani 6. V servisu pa nudijo enake storitve kot v matični enoti v ljubljanskih Stegnah. Servis Bikehanic BTC City se nahaja v prenovljeni trgovini Intersport v prvem nadstropju. Dostop v servis je preko glavnega vhoda v trgovino in navzgor po tekočih stopnicah ali z uporabo dvigala, ki je dovolj veliko za dve kolesi. bikehanic.com.

Foto Bikehanic

Vittoria in A.Dugast

Ko je lansko leto italijanski gumar napovedal prevzem butičnega proizvajalca ročno narejenih pnevmatijk za ciklokros, gorska in cestna kolesa A.Dugast, je napovedal tudi širitev proizvodnje na sever Evrope. Tako so na v Olenzaalu na Nizozemskem odprli nov sedež s 1200 kvadratnimi metri površine. Tam bo stala nova proizvodna linija pnevmatik A.Dugast, hkrati pa bo nov objekt služil kot komercialna baza za severnoevropske trge. Na bike-eu.com.

Rocky Mountain

Nova izvršna direktorica podjetja izpod kanadskega Skalnega gorovja je postala dosedanja direktorica Katy Bond. Bond ima že dolgo kilometrino v kolesarskem poslu, saj je nekaj let službovala pri Louis Garneau Sport. Novica na news24.com.

Biznis: Vittoria z novim pristopom k razvoju pnevmatik

Porsche kupuje

Nemški proizvajalec avtomobilov se vse bolj spušča v vode e-kolesarstva. Po tržnem deležu v hrvaškem podjetju Greyp so sedaj popolnoma prevzeli podjetje Fazua, ki izdeluje elektro motorje, in to po tem, ko so že v mesecu februarju obvladovali 20-odstotni delež podjetja. pinkbike.com.

Signa Sport z rastjo prihodkov

Pod okriljem nemškega podjetja Signa Sport United deluje kar nekaj velikih spletnih trgovcev ,kot so Chain Reaction Cycles, Fahhrad.de, Probikeshop, Wiggle, Bikester … je oddalo prvo četrtletno poročilo. Podjetje je poslovalo odlično, saj so prihodki narasli za 48 odstotkov, na 269 milijonov evrov, poleg tega se je povečal tudi bruto dobiček. Ni kaj, po pandemiji so internetni kolesarski trgovci deležni pravega preporoda. Preberi na bikebiz.com.

Pivot z novim šefom

Predsednik uprave podjetja je postal dosedanji vodja globalne prodajne mreže Bryan Mason. Slednji se je podjetju pridružil leta 2015, ko je prevzel lokalno distribucijsko mrežo. Pred tem je služboval pri Kali Protectives. Klik.

Simmons s svojo linijo izdelkov

Legenda frirajda oziroma bolje rečeno boter tega športa Wade Simmons je startal z lastno blagovno znamko čistil in maziv Godfather’s Garage. godfathersgarage.com.

Clif je prodan

Mondelēz International, eno največjih podjetij na področju izdelave prigrizkov, je v svoj portfelj, tam že ima znamke, kot so Oreo, Cadbury in Trident, dodalo blagovno znamko Clif, ki je dobro poznana tudi kolesarskim navdušencem. Posel naj bi bil vreden 2,9 milijarde ameriških dolarjev. Poleg znamke Clif Bar bo novi lastnik dobil še znamki Luna in Clif Kids. Na bicycleretailer.com.

Naslovna fotografija, posnetek zaslona e-Billy bike stand

Preberi še

Biznis

Sledite nam