13. oktobra 2016

Gora ni nora, nor je tisti, ki se spusti dol. Razen, če …

Rampage bo že enajstič jemal dih. In sicer jutri, v petek 14. oktobra. Nov koncept, nove linije in neskončno adrenalina. Kraj zločina? Virgin v Utahu.

Nov koncept

Prvič je bil Rampage na sporedu petnajst let nazaj, ko so fantje svoje linije oblikovali dobesedno na roke. Brez modernih “razbijaških” pripomočkov. In nekaj podobnega se dogaja tudi letos. Tekmovalec in dva pomočnika, štirje dnevi za gradnjo linije ter štirje dnevi treninga pred finalnimi nastopi. Pri gradnji proge si tekmovalci niso smeli pomagati z nobenim mehanskim pripomočkom, razen z lopato, sekiro in krampom … Letos bo tekmovanje prvič brez kvalifikacijskih nastopov.

21 neustrašnih

Rampage bo gostil 21 tekmovalcev. 12 najboljših iz lanskoletne prireditve ter 9 povabljenih, ki jih je na podlagi izbranih kriterijev, kot so podobna zvrst tekmovanj, videi, ki so jih tekmovalci posneli, linije, ki so jih že zvozili, udeležba na preteklih tekmovanjih Rampage, … izbral izvršni odbor Rampagea, sestavljen iz bivših in aktivnih tekmovalcev.

Izvršni odbor

Sestavljajo ga Cam McCaul, Aaron Chase, Randy Spangler, Nico Vink in organizator prireditve Todd Barber. Ob enem bodo vsi našteti tudi sodniki na glavnem tekmovanju. Kdo zna bolje ocenjevati kot nekdo, ki je Rampage že vozil?

Claudio Caluori razkrije del letošnje proge

In kdo so junaki?

Kurt Sorge, Andreu Lacondeguy, Graham Agassiz, Brandon Semenuk, Cam Zink, Darren Berrecloth, Brendan Fairclough, Sam Reynolds, Remy Metailler, Kyle Strait in Pierre-Eduard Ferry tvori ducat najboljših iz lanskoletne dirke. “Wild Card” povabljenci letošnjega šova pa so Antoine Bizet, Brett Rheeder, Carson Storch, Conor MacFarlane, James Doerfling, Kyle Norbraten, Logan Binggeli, Tom van Steenbergen in Tyler McCaul.

Denarni sklad

Skupni denarni sklad naj bi letos znašal 150.000 ameriških zelencev, vsak tekmovalec pa je dobil še 4000 ameriških dolarjev za potne stroške in pomočnike pri gradnji linij.

Foto Christian Pondella, Red Bull Content Pool

Vse pretekle zmagovalne vožnje si lahko ogledaš na tem mestu

Neposredni prenos v petek 14. oktobra na RedBull.tv.

Preberi še:
Video 5ek: Življenje je kot Rampage

 

Sledite nam