Biznis, Canyon
9. avgusta 2022

Canyon z novim vlagateljem, Garmin o upadu prodaje, Vista Outdoor z rastjo, prav tako Fox Factory. Pinion z novim večinskim lastnikom, Porsche še globje v e-mobilnost, POC v sodelovanje z Autoliv.

Canyon

Nemški proizvajalec koles je dobil novega investitorja. Strateško naložbo sta napovedala LRMR Ventures in SC Holdings. Cilj je razširiti prisotnost Canyona v Združenih državah Amerike. Za LRMR Ventures stoji legenda košarke NBA LeBron James, SC Holdings pa je zasebni finančni sklad. Naložba naj bi bila vredna 30 milijonov ameriških dolarjev. Tako bosta družbi postali delni lastnici podjetja, nad katerim bdi večinski lastnik GBL (Groupe Bruxelles Lambert). Novico najdeš na strani canyon.com.

Porsche …

je napovedal, da bo v naslednjih nekaj letih razvil pogonski sistem za e-kolesa, pri čemer bo sodeloval s podjetjem Pon Holdings Ponoc Investments. Motorje, baterije in programsko opremo bodo izdelovali v novo nastalem podjetju Porsche eBike Performance GmbH (pred časom so kupili izdelovalca motorjev Fazua). S tem se odpria novo partnerstvo med Porschejem in Ponoocom. Podjetje se bo imenovalo P2. P2 bosta vodila nekdanji dirketor Porsche Lifestyle Jan Becker in direktor blagovne znamke Focus Moritz Failenschmidt. bicycleretailer.com.

Fox Factory

Finančni rezultat družbe Fox Factory Holding je za drugo četrtletje poslovnega leta 2022 naravnost odličen. Prodaja se je v primerjavi z enakim obdobjem lani povečala za 23,9 odstotka in je dosegla 406,7 milijonov ameriških dolarjev. Tukaj je seveda govora o obeh divizijah znotraj Foxa – avtomobilski in kolesarski. Promet v kolesarski diviziji se je povečal za 28,7 odstotka. Na cyclingindustry.news.

Biznis: Fox Racing v roke Vista Outdoor

Garmin

Predsednik in izvršni direktor ameriškega podjetja Garmin Cliff Pemble je dejal: “Prihodki podjetja v drugem četrtletju letošnjega leta so upadli predvsem zaradi slabše prodaje fitnes segmenta.” V segment fitnes spadajo tudi kolesarske naprave. Razlog upada je potrebno iskati v umirjanju rasti kolesarske industrije, ki jo je spodbudila pandemija koronavirusa. Drugi razlog je finančne narave: krepitev ameriškega dolarja, višja inflacija in naraščajoče obrestne mere. Prodaja izdelkov Garmin se je zmanjšala za 34 odstotkov. bikebiz.com.

Vista Outdoor

V drugem trimesečju letošnjega leta so pri Vista Outdoor (CamelBak, Bell, Giro, Fox Racing …) objavili poslovne rezultate in jih primerjali z enakim obdobjem lani. Letos so beležiili kar 21 odstotkov višjo prodajo, skupina pa je prodala za kar 803 milijone ameriških dolarjev izdelkov.

Pinion

BRP (Bombardier Recreational Products) je postal novi večinski delničar in strateški partner podjetja Pinion. BRP je doslej deloval le v moto svetu in sicer v segmentu motornih sani, vodnih plovil in tudi manjših terenskih vozil. V svojem portfelju imajo tudi podjetji Rotax in Freat Wall Motor. Z lastniškim deležem v podjetju Pinion želi BRP razširiti poslovanje v urbani mobilnosti. Klik.

POC

Švedski izdelovalec zaščitne opreme je objavil namero o sodelovanju s podjetjem Autoliv, švedsko-ameriškim podjetjem, specializiranim za avtomobilsko varnost (zračne blazine, varnostni pasovi, volanski mehanizmi …). In kakšen je razlog sodelovanja? POC želi na trg poslati čelade z vgrajeno zračno blazino. Več na pinkbike.com.

Capirolo se širi

Še ena poslovna iz BiH. Trgovska veriga Capirolo, ki temelji na prodaji koles in opreme, se je razširila. Poleg trgovin v Banja Luki, Sarajevu, Mostarju, so sedaj odprli še poslovalnico v Tuzli. jabihcapirolo.com.

Naslovna fotografija Canyon

Preberi še

Biznis

Sledite nam