Casio GShock
Freestyle Giant Wheelbase Ride Loose Riders Oglaševanje na mtb.si
6. septembra 2019

Zadnje kvalifikacije letošnjega svetovnega pokala v znamenju Britanca in Avstralke. Vsi Slovenci v današnjem finalu.

Snowshoe v Zahodni Virginiji je zadnje prizorišče letošnjega svetovnega pokala v gorskem kolesarstvu. Kvalifikacije so minile v znamenju Britanca in Avstralke med elito in Avstrijke ter Avstralca v mladinski kategoriji. Vsi trije slovenski predstavniki so se uvrstili v današnji finale.

Moški

Najhitrejši v včerajšnjih kvalifikacijah je bil Britanec Danny Hart (Madison Saracen Factory Team). Njegov čas 3:11,498. Na drugo mesto se je uvrstil svetovni prvak Francoz Loic Bruni (Specialized Gravity), ki je zaostal za 0,250 sekunde. Tretji je bil najhitrejši s četrtkovega merjenja časov Američan Charlie Harrison (Trek Factory Racing DH). Njegov zaostanek 1,304 sekunde.

Odličen ekipni uspeh je zabeležila ekipa Unior Devinci Factory Racing. Američan Dakotah Norton je bil sedmi (+3,561 sekunde), Kanadčan Kirk McDowall 11. (+6,846 sekunde) in Jure Žabjek 30. (+8,908 sekunde).

Ženske

Vodilna v pokalu Avstralka Tracey Hannah (Polygon UR) je bila na selektivni progi najhitrejša. Za 2,535 sekunde je ugnala Francozinjo Marine Cabirou (Scott Downhill Factory). Na tretje mesto se je uvrstila povratnica po poškodbi in aktualna svetovna prvakinja Francozinja Myriam Nicole (Commencal / Vallnord), ki je zaostala 9,650 sekunde. Monika Hrastnik (Dorval AM) je zadnje letošnje kvalifikacije končala na varnem desetem mestu z 22,551 sekundami za Avstralko.

Mladinci

Avstralec Kye A’Hern (Canyon Factory Racing DH) nadaljuje z odličnimi predstavami. Tokrat je s časom 3.23,840 za 1,085 sekunde prehitel Švicarja Janoscha Klausa (Teamproject DH), tretji je bil Američan Maththew Sterling (+3,524 sekunde). Žak Gomilšček (Sinter Brakes Team) je po odličnem zgornjem delu v spodnjem padel, a kljub temu s 8,737 sekundami zaostanka prišel do 16. mesta in sobotnega finala.

Mladinke

Avstrijka Valentina Höll (Sram TLD Racing) ne popušča niti na koncu sezone. Njen čas 3:57,825 bi med elito zadoščal za 3. mesto. Na drugo mesto se je z 12,943 sekundami zaostanka uvrstila Anna Newkirk (Sram Young Guns), tretja je bila Norvežanka Mille Johnset (Atherton Bikes), ki je zaostala 15,161 sekunde.

Vrstni redi

Naslovna fotografija Dave Trumpore

Preberi / oglej si še
Snowshoe: Po progi za spust z Gregom in Žakom
Snowshoe: Po progi z Benom

Freestyle zaposli
Wheelbase Oglaševanje na mtb.si Ride Loose Riders Freestyle Giant
Sledite nam