Unior
Casio G-Shock
Ciklo Centar Wheelbase Maxxis Ride Loose Riders Freestyle Giant
21. aprila 2021

Cestna novička, vendar v povezavi s slovenskim podjetjem. Bikehanic je združil moči z mrežo športnih trgovin Intersport, francoski trg koles in opreme v letu 2020 s konkretno rastjo, na Siolu pa o težji dobavi koles in višjih cenah.

Unior

Zreški orodjar je postal uradni opremljevalec še ene Protour ekipe. Tokrat bodo z orodjem znamke Unior kolesa popravljali, sestavljali in nastavljali v ekipi prvega kolesarja sveta, pri Jumbo Vismi. Unior je že tehnični opremljevalec ekip Deceuninck – Quick-Step, Ineos Grenadiers, Movistar Team in Trek-Segafredo. uniortools.com.

Bikehanic

Najnovejša pridobitev ljubljanskega servisa je partnerstvo s trgovinami Intersport Slovenija. Bikehanic je postal uradni serviser za kolesa Genesis, Nakamura in Head. Celotno novico preberi na bikehanic.com.

Francija

Francoski kolesarski trg je v lanskem letu zabeležil kar 25-odstotno rast v primerjavi z letom 2019. “Obrnili” so več kot tri milijarde evrov, samo trg e-koles pa je bil s 514.672 enotami v kar 29-odstotnem porastu. Več informacij najdeš na bikebiz.com.

Brexit

Še vedno vroča tema tudi v kolesarskem svetu. Britanska kolesarska proizvajalca Frog in Brompton o težavah, ki jima jih je prinesel izstop Velike Britanije iz EU. Stroški naraščajo, dobički pa so postali izguba, saj pri obeh proizvajalcih za glavni izvozni trg še vedno velja EU. Oba napovedujeta zvišanje cen. Več si preberi na cyclingindustrynews.

Siol.net

Na slovenskem internetnem portalu Marko Rabuza o rekordni rasti povpraševanja po kolesih, pa čeprav so se cene dvignile tudi do deset odstotkov. O pomanjkanju koles in opreme zaradi epidemije koronavirusa in o tem, da je trg e-koles v sloveniji vedno večji. Z Grego Erjavcem, direktorjem kolesarske trgovine Velo, tudi o vedno večjih stroških kontejnerskega transporta. Klik na siol.net.

Naslovna fotografija Unior

Prejšnji

Biznis: Od pnevmatik do koles in opreme ter ekologije

Freestyle gradimo skupaj
Ciklo Centar Wheelbase Maxxis Ride Loose Riders Freestyle Giant
Sledite nam