25. februarja 2011

Bliža se marec, novice o prestopih med slovenskimi mtb klubi in celo kakšnem “nakupu” od drugod pa še kar ne pojenjajo. Ujeli smo še dva v krosu in kar 14 (štirinajst) v spustu.

Bliža se marec, novice o prestopih med slovenskimi mtb klubi in celo kakšnem “nakupu” od drugod pa še kar ne pojenjajo. Ujeli smo še dva v krosu in kar 14 (štirinajst) v spustu.

Pa začnimo z novimi kombinacijami dresov in obrazov v krosu:

David Vogrin (lani EnergijaTeam.com) bo letos nastopal za Slogo 2902 Idrija.

Blaž Podričnik, sicer Korošec, ki je zadnji sezoni preživel v KK Postojna, bo letos oblekel dres Orbea Geax. Še zanimivost: nastopal bo na kolesu Alma 29er, karbonskem trdaku z 29-palčniki obročniki.

In že smo v spustu, kjer novice o prestopih kar nočejo pojenjati:

– Ljubljanski DK Rajd se je okrepil še z mladinskim prvakom iz 2009, Korošcem Alešem Virtičem (prej MTB Koroška). Poleg tega bosta v ekipi še slovenska Madžarka Timea Ella Jonas in avtohtoni Madžar András Szecskay.

– Drugi ljubljanski klub Supersnurf je med elito okrepil Primož Ravnik – Figaro (lani avstrijski Flowmotion), prihaja tudi mladi Michael Henry Meze (lani KK Završnica), po sezoni v ŠD LIFE se domov vrača Rok Vulič.

– Pa še tretji ljubljanski klub, ŠD LIFE. V svoji prvi sezoni pri mladincih bo za njih nastopal lani najhitrejši mlajši mladinec pri nas David Gole (lani MTB Kočevje). Kočevci bodo namreč brez ekipe, David pa rabi hitre partnerje za trening.

– Za ŠD Pedal Cerkno je bilo jasno, da bo letos prvič prireditelj dirke v spustu, presenetljivo pa se bo predstavil tudi z močno tekmovalno ekipo. Iz MBK Orbea so namreč pritegnili skoraj celo DH vrsto, ki tako ali tako izhaja iz teh krajev. V dresih Pedala bodo tako: Gašper Klemenčič, Aleš Drole, Tadej Razpet (83), Tadej Razpet (90), Matevž Močnik, Janko Bačnar in Martin Kobal.
“Fantje so motivirano vstopili v priprave na novo sezono in nestrpno pričakujejo prve dirke. Še posebej pa bodo motivirani na njim dobro znani progi v Cerknem,” poroča Aleš Makuc iz ŠD Pedal.

foto Grega Stopar

Sledite nam