23. julija 2018

Etapna dirka Bike Transalp je končana. Tokrat so se na njej potili trije Slovenci – Peter Vesel (v paru s Thorstnom Dammom) ter Boštjan Hribovšek in Peter Rode.

Po 505,88 kilometrih in premaganih 18167 višinskih metrih vzponov je zaključen že 21. Bike Translap. Tudi tokrat s slovenskimi predstavniki, starim mačkom in z bolj svežimi obrazi etapnih dirk.

Moški

Markus Kaufmann in Jochen Kass iz ekipe Centurion-Vaude sta že četrtič osvojila Bike Transalp. Boštjan Hribovšek in Peter Rode sta končala kot 22. v absolutnem seštevku, Peter Vesel in Thorsten Damm pa na 23. mestu.

Par Centurion-Vaude je na zadnji etapi, 60,4 kilometrih od Valle del Chiese do Arca, dosegel drugo etapno zmago, minuto in 41 sekund pred Tonyem Longom in Johnnyjem Cattaneom (Wilier Force 7C) in tri minute pred Roelom Paulissenom in Mattio Longom (Cannondale Buonristoro). Dvoboj za skupno zmago z ekipo Bulls (Simon Stiebjahn in Urs Huber) je izostal, ker je Stiebjahn kmalu dobil defekt. Končano je bilo upanje, da bi lahko Markusa Kaufmanna in Jochena Kassa še potisnila s skupnega prvega mesta.

Par Centurion-Vaude je nato kontroliral etapo in na koncu pobral tudi zmago. Tudi onadva pa sta dan prej doživela trenutek šoka. Na enem od koles sta imela težave z osjo, a sta jo z improvizacijo rešila in nista izgubila dragocenega časa.

Ekipa Bulls (Simon Stiebjahn in Urs Huber) je končala na skupnem drugem mestu, tretja pa sta bila Uwe Hochenwarter in Gregory Brenes (Wilier Force 7C).

Ženske

Stefanie Dohrn in Janine Schneider (Nauders Canyon / Cube) sta praznovali šesto etapno in tudi skupno zmago. Za dvojico so se na zmagovalnem odru uvrstile še Jessica Pellizzaro in Lorenzo Menapace (CentrobikeValdiSole) ter Sabina Compassi in Christina Tamburini.

Naši

Boštjan Hribovšek in Peter Rode sta po začetnih težavah na prvih dveh etapah ujela svoj ritem in se pokazala kot dober par z velikim potencialom. V skupni uvrstitvi sta v kategoriji končala na petnajstem mestu, brez začetnih težav pa bi lahko bila precej višje. Plačala sta ceh etapnih dirk in naslednjič bo gotovo bolje.

Peter Vesel in Thorsten Damm sta se uvrstila na četrto mesto v svoji kategoriji. Konkurenca je bila podobna kot lani, a bolje pripravljena na boj z “našo“ dvojico. Že na začetnih etapah so naredili precejšnjo razliko, ki je Peter in Thorsten nista mogla nadoknadili. Tako sta se na posamičnih etapah borila za mesta na stopničkah, kar jima je uspelo z dvema tretjima mestoma. V skupnem seštevku etap pa sta ostala mesto pod stopničkami.


“Finišerja” Boštjan in Peter. Foto osebni arhiv.

Letošnje etape v minutnih videih


Prva etapa. Imst – Nauders, 88,9 kilometrov in 2942 višinskih metrov vzponov.


Druga etapa. Nauders – Livigno, 101,82 kilometra ter 3512 višinskih metrov vzponov.


Tretja etapa. Livigno – Bormio, 67,98 kilometra in 2239 višinskih metrov vzponov.


Četrta etapa. Bormio – Ponte di Legno, 57,66 kilometra in 2393 višinskih metrov vzponov.


Peta etapa. Ponte di Legno – Val di Sole s 49, 66 kilometrsko traso in 1967 višinskih metrov vzponov.

{loadposition inside}


Šesta etapa od Val di Sole do Valle del Chieste je imela 79,45 kilometrov in 2805 višinskih metrov vzponov.


Sedma etapa, ki je peljala od Valle del Chiese do Arca pa je bila dolga 60,41 kilometrov in imela 2309 višincev.

Etapne dirke parov so po vsem svetu v velikem vzponu in lepo bi bilo, da bi tudi več naših parov vseh kategorij krojilo vrstne rede na tovrstnih preizkušnjah.

Vrstni redi

Foto organizator


Zagotovo najbolj zaslužen hmeljev napitek!

Sledite nam