10. junija 2019

20. ponovitev festivala ekstremnih športov tudi s slovenskimi BMXarji prostega sloga. Super predstave in velik plus južnim sosedom, ki se že toliko let trudijo z organizacijo dogodka.

Pannonian Challenge v Osijeku je z 20. ponovitvijo prišel v klub festivalov ekstremnih športov z najdaljšo tradicijo. Tokrat je v BMX delu postregel z vrhunskimi predstavami najboljših tekmovalcev na svetu kategorije PRO. Ti so namreč tekmovali tudi za točke UCI potrebne za uvrstitev na olimpijske igre 2020 v Tokiu. Festival, ki vključuje tudi ostale ekstremne športe, ki se odvijajo v parku, je letos potekal med 6. in 9. junijem

Na Hrvaško je odpotovala tudi slovenska odprava. Veterani slovenskega BMXa prostega sloga in seveda podmladek z Jako Remcem na čelu.

Slovenci na Pannonianu

Starosta Marko Južnič je bil na skoraj vseh festivalih Pannonian Challenge in je bil nagrajen kot legenda tega festivala. Mario Markotič je izpadel v kvalifikacijah amaterjev, Davor Jug se je kvalificiral kot 12., Matic Pečar kot četrti, Jaka Remec je zmagal v amaterski kategoriji, Matej Žan se je kvalificiral v finalne vožnje v kategoriji PRO.

V nedeljskem finalu je Jaka Remec odvozil odlično in ponovil uspeh iz dirke svetovnega pokala v Franciji, Matic Pečar je osvojil četrto mesto, Matej Žan pa je bil na koncu uvrščen na 12. mesto v kategoriji PRO. V najprestižnejši kategoriji so si prva tri mesta razdelili Logan Martin, Irek Rizaev in hrvaški zvezdnik Marin Ranteš.

Jaka po še eni zmagi:

“Ful je bilo težko. Huda vročina v parku. Trideset minut pred startom mi je dobesedno stopilo gumo, ki se je prilepila na obroč. Čisti stres, saj smo potrebovali več kot 20 minut, da smo jo sneli in namestili novo. Prvi run sem peljal čisto nepovezano in nič mi ni šlo. Nato sem se zbral in drugo vožnjo odpeljal tako kot znam in zmorem ter zmagal. Vesel sem še ene zmage, saj to potrjuje, da sem zadnjo sezono zares dobro treniral in garal. Sedaj sledi nekaj počitka, nato pa priprave na novo tekmovanje. Hvala vsem, ki me podpirate!”

Matej Žan po 12. mestu v finalu

“Kot vsako leto do sedaj, mi je bil Pannonian Challenge eden boljših BMX vikendov leta. Druženje s kolegi s celega sveta in furanje po super parku s spodbudo nore publike. Za prvo tekmovanje po lanskem Pannonianu sem več kot zadovoljen. Z uvrstitvijo v finale in med top 12 rajderjev pa sploh. Pohvala vsem rajderjem, posebno Jaku in Maticu in se vidimo prihodnje leto!”

Več na pannonian.hr, fotografije najdeš na Instagramu

Na naslovni fotografiji zmagovalca v amaterski in kategoriji PRO. Jaka Remec in Logan Martin. Foto Sandi Remec

Preberi še

Sledite nam