16. maja 2019

Število prijavljenih na dogodek čez dobra dva tedna raste. Zdaj je čas za resne priprave, kot je igrica Pony mojster, ali pa mehanične spretnosti pri pripravi kolesa.

Število prijavljenih na letošnji Red Bull Goni Pony, peti vzpon s kolesi pony na Vršič, ki bo 1. junija, se bliža številki 1000. Tako je na voljo le še nekaj več kot 200 štartnih mest.

Udeležencev kolesarske prireditve, ki morda zbere največ kolesarjev na jeklenih kolesih brez prestav na svetu, očitno tudi letos ne bo manjkalo. Kako pa se dobra tedna pred tem ne prav nedolžnim izzivom pripravljajo?

Če pozabimo na resne priprave z intervalnimi treningi in izgubljanjem telesne maščobe, potem si upamo trditi, da se te dni večina izmed letošnjih udeležencev pripravlja na naslednja dva načina:

Ob igrici Postani Pony mojster

Nared je nova spletna avantura, pri kateri se ti ob poganjanju hudiča na vrh Vršiča niti ni treba preznojiti. Skočiš na naslov ponymojster.redbull.si in že igraš. S klikom na pločevniko Red Bulla se poženeš naprej, če trčiš ob oviro, pa si spet na štartu.

Ko uspešno prispeš v cilj, lahko sodeluješ v nagradni igri. Glavna nagrada je izlet v Salzburg in vožnja s helikopterjem.

Nagradna igra bo potekala do 27. maja.

V domači delavnici, masten do komolcev

Marsikdo še nima nared svojega ponyja in je celo vesel, da je našel zaprašenega, nevoznega, ki terja še kup ljubezni in pozornosti. Ter umazane roke in morda kakšno kletvico. Pri pripravi kolesa in pri iskanju nadomestnih delov je treba spoštovati nekaj pravil, saj si vsi želimo, da vsi udeleženci varno prispejo na cilj in nato tudi nazaj v dolino, ter da imajo med tistimi, ki si želijo dobre uvrstitve, za to tudi vsi enake možnosti.

Za začetek lahko vsak nadobudni kolesarski konstruktor opravi s kvizom, kjer izve tudi to, če lahko nastopa tudi z novim ponyjem, ali ima na kolesu lahko prestave oziroma kakšno je lahko razmerje prenosa, če so zavore nuja ali luksuz in podobno. Kviz

 

Vse o dogodku in prijave na www.redbull.si/gonipony

#RedBullGoniPony

Foto Siniša Kanižaj/Red Bull Content Pool

Preberi še
Red Bull Goni Pony: Na voljo še dobra tretjina štartnih mest
Red Bull Goni Pony: Bodi med 1200 udeleženci pete izvedbe

Sledite nam