Wheelbase Maxxis Freestyle Giant Ciklo Centar SloEnduro
21. februarja 2017

Sedem vikendov in 14 dirk med aprilom in septembrom, druga postaja bo 6. in 7. maja Maribor.

Iz mariborskega BSX Racing Teama so nam posredovali koledar letošnjega BMX prvenstva Alpe Adria. Serija vključuje 14 dirk na sedmih prizoriščih v Avstriji, Italiji, na Madžarskem in v Sloveniji.

Po začetku konec aprila v Rivignanu pri Vidmu se dirkanje seli na progo v Mariboru. Edini slovenski dirki v seriji bosta 6. in 7. maja. Sledijo še štiri gostovanja v Avstriji in eno na Madžarskem.

Od lanskih prizorišč manjka Verona, ki bo gostila dirko evropskega pokala. Morda smo se letos v AA nadejali tudi Ljubljane, toda … “Kandidirali smo, a v prvem poskusu neuspešno,” nam je zaupal Tine Mahkovec iz KD Rajd. “Zato pa bomo priredili veliko odprto dirko z dobrim nagradnim skladom. Do takrat bomo postavili tudi novo, vrhunsko štartno rampo.”

Datume za domače dirke poleg te za AA še usklajujejo. Domači koledar naj bi sestavljali po dve dirki v Mariboru in Ljubljani.

“Disciplina se je začela razvijati, mladih je vse več,” je pred sezono optimističen Tilen Frank, koordinator za BMX pri Odboru za gorsko kolesarstvo in BMX Kolesarske zveze Slovenije.

Koledar BMX prvenstva Alpe Adria 2017

29./30. april – Rivignano (Ita)
6./7. maj – Maribor
27./28. maj – Vösendorf (Avt)
10./11. junij – Sopron (Mad)
26./27. avgust – Mühlen (Avt)
16./17. september – Kolbermoor (Avt)
23./24. september – Baierdorf (Avt)

bmx-alpe-adria.eu

Preberi še
10-letnico proslavili z BMX pokalom Alpe Adria

Fotografija z lanske dirke v Mariboru, foto Toni Lukić za BSX Racing Team Maribor

Ciklo Centar Wheelbase Maxxis Freestyle Giant SloEnduro
Sledite nam