10. junija 2013

Dvaindevetdeset strani, veliko gorskokolesarske vsebine ter Tanja Žakelj na naslovnici. Notri pa še 10 MTB trikov, Andrea Radačić in … pivo!

Vsebina aktualne, junjske številke revije Bicikel je sledeča:

Majhni triki, ki lahko izboljšajo tehniko vožnje z gorskimi kolesi. Osem strani nasvetov ki bodo vsekakor pripomogli k boljši vožnji in lažjemu premagovanju ovir. Piše Boštjan Vidmar iz MTB Studia.

Intervju z večkratno hrvaško prvakinjo v spustu Andreo Radačić, zadnjih nekaj sezon tudi stalno udeleženko na slovenskih dirkah.

Dirka po Sloveniji je tik pred vrati in pogovor s prvim zmagovalcem slovenske pentlje (1993) Borisom Premužičem je prišel kot naročen.

Ekipa revije je s pomočjo Polone Batagelj prevozila enega izmed vzponov tretje, kraljevske etape Dirke po Sloveniji. Vzpon na Livške Ravne bo eden izmed ključnih na dvajseti ponovitvi slovenske pentlje.

Na šestih straneh si lahko izberete eno izmed tur, ki se vijejo okoli samega središča Slovenije, oziroma kot pravi naslov članka – kolesarjenje po Srcu Slovenije.

V uredništvu se je znašlo pet koles – dve gorski, dve cestni in eno mestno/treking. Med ”gorci” lahko pobližje spoznate Cannondale Trigger 29er 1 in Specialized Camber Expert Carbon 29, pri cestnih Pinarello FP Uno Carbon in Giant TCR Advanced 1 Compact. Zanimivo je tudi treking kolo Scott Sportster V 10, saj pogonski sklop namesto veriige povezuje jermen.

Biciklov dopisnik/kolumnist iz New Yorka Sebastjan Kopušar piše o ”kolesarskih odvetnikih”, avtomobilističnem nasilju nad kolesarji v Združenih državah.

V domači delavnici so se lotili odzračevanja Avidovih zavor.

Pivo. Da ali Ne? Plusi in minusi najbolj priljubljene alkoholne pijače, ki se ob zaključenih poletnih kolesarskih turah nemalokrat znajde tudi v naših/vaših rokah.

Ste za rekreacijo v Dolomitih? Reportaža Mateja Kainza –  Sellaronda ni samo za specialkarje.

Bliža se maraton Alpe Scott. Glavno vlogo na tej vedno bolj priljubljeni kolesarski prireditvi ima vsekakor tudi Pavličevo sedlo – opis kraljevskega vzpona, ki mu  nato sledi spust v logarsko dolino, je podal Miroslav Braco Cvjetičanin.

Vsebina in uvodnik na bicikel.com

Sledite nam