Furam zase
Wheelbase Oglaševanje na mtb.si Ride Loose Riders Freestyle Giant
29. marca 2020

Nova rubrika in za začetek predstavitve koles, ki jih vozi uredništvo oziroma ožji del ekipe mtb.si. Najprej je na vrsti najstarejši član Aleš Boben.

Nova rubrika in za začetek predstavitve koles, ki jih vozi uredništvo oziroma ožji del ekipe mtb.si. Najprej je na vrsti najstarejši član Aleš Boben. Aleš je tisti člen ekipe, ki je vezan na poročanje iz maratonskega in kroskantrijaškega sveta. Zadnje čase sicer nekoliko manj, saj je bolj osredotočen na gorskokolesarska popotovanja po Evropi in tudi preko meja. Še vedno je dirkaško naravnan in še vedno je v zavidljivi formi! Aleš je finišer etapnih dirk: Absa Cape Epic, Mitas 4 Islands, Bike Transalp, Andaluzija Bike Race, in mnogih drugih.

Kolo: Specialized Epic Pro 2018, prilagojen

Aleš: Že vrsto let vozim Specialized Epic. Je vrhunsko kolo! Lahko, zelo okretno, lepo in zanesljivo. Zagotovo dobra izbira. Če bi moral izbirati med polnovzmetencem ali trdorepcem, bi se vsekakor odločil za polnovzmeteno kolo. Seveda ob primerni teži. Prednost Epica, vsaj zame, je platforma Brain, ki skrbi, da vzmetenje deluje takrat, ko ga potrebuješ, in to brez daljinskega zaklepanja. Tako ni samo kokpit lepši, tudi misliti ti ni potrebno, kdaj odkleniti ali zakleniti vzmetenje. Brain namreč misli nate!Moj Epic ni tak
 kot iz trgovine in je kar dodobra prilagojen mojim potrebam in okusu. Tudi z nekaj bolj eksotičnimi komponentami.

Bolj pomembne komponente, ki izrazito izboljšajo vožnjo:

Prvič. Pnevmatike. Iskal sem pnevmatike, ki so lahke, odporne na luknjanje in imajo nizek kotalni upor. Chaoyang Phantom Dry/Speed 2,2 tubeless, s tekočino Squirt SEAL Tyre Sealant in dodanim praškom za krpanje BeadBlock večjih lukenj. To je idealna kombinacija in z njo nimam težav!

Drugič. Pogonski sklop. 12-redna kaseta Garbaruk Components z razmerjem 10-52, gonilka z merilcem moči Team Zwatt Yding in z ovalnim verižnikom Fonda Sport Performance (34 zob). Zaradi višinskih metrov in daljših ravninskih delov, ki jih nameravam narediti, je to idealno. Veriga KMC 12v, ker seveda ne želim tvegati, da bi imel težave na potovanjih, ker s seboj ne nosim popolne škatle z Uniorjem.

In seveda Garmin! Edge 1000, ker trenutno potrebujem navigacijo s podloženo karto, drugače pa Edge 130, povezan z mojim Forerunnerjem 945. Vse na čudoviti kombinaciji krmila in opore Gemini Propus.

Specifikacije:

– Okvir: Fact 10M
– Vilice: Sid 29 Brain Bottom Adjust
– Blažilec: Specialized Afr Remote Mini Brain
– Krmilna opora: /
– Krmilo: Kombo Gemini Propus
– Ročaji: Supacaz
– Zavore Sram Level TLC
– Rotorji: Sram Centerline 2P
– Menjalnik in ročica: Sram X01
– Kaseta: Garbaruk Components, 10-52t
– Veriga: Kmc X12
– Gonilka: Team Zwatt Yding, power meter
– Verižnik: Fonda Sport Performance, 34t
– Gonilni ležaj: Race Face BSA
– Pedali: Look X-Track Carbon
– Obročniki: Duke Lucky 6Ters s širino 27 in 25 mm
– Pnevmatike: Chaoyang Phantom Dry/Speed
– Sedež: Specialized S-Works Power 143
– Potopna sedežna opora: Bikeyoke Devine, 80 mm
– Nosilec bidona: Specialized Zee Carbon
– Teža: 10,38 kilograma

Fotografije so iz Aleševega osebnega arhiva. Natančneje z zadnje destinacije, ki jo je obiskal – Republike Južne Afrike.

Furam zase
Wheelbase Oglaševanje na mtb.si Ride Loose Riders Freestyle Giant
Sledite nam