Freestyle zaposluje
Ride Loose Riders Wheelbase Freestyle Giant Ciklo Centar
2. septembra 2018

16. septembra pri južnih sosedih, dirka za telo in duha. Tam, kjer se hribi srečajo z morjem.

Kjer se hribi srečajo z morjem. Doživi čar istrskih makadamov in osamljenih poti, ki se vijejo vzdolž obale. Na koncu pa na eni najlepših istrskih plaž skočiš v kristalno čisto morje. Super dirka s startom 16. septembra.

Dirka

Terra Magica je dirka, ki je postavila Istro na zemljevid gorskega kolesarstva. Začela se je kot etapna dirka v okolici Poreča in Pazina, se malo selila po Istri in se zadnjih pet let kot enodnevni maraton ustalila v Rabcu. Letos drugo leto v organizaciji medulinskega kluba Adrenalina, veščega in izkušenega organizatorja prireditev Kamenjak Rocky Trails, ki ima tradicijo dolgo že četrt stoletja.

Pod pokroviteljstvom hotelske verige Valamar, ki je predana gorskemu kolesarstvu in ga ima v svoji ponudbi kot resen produkt, je dirka samo še pridobila na atraktivnosti. Bike Park Rabac kot izhodišče vseh tras je v zadnjih letih doživel razvoj, ki mu ga zavidajo mnoge destinacije. Razširil se je na 35 kilometrov urejenih stez za vse oblike gorskega kolesarstva in tako ponuja idealno mesto za start mednarodne dirke kategorije UCI C3 Valamar Terra Magica.

Lanskoletna trasa je zaradi razvoja kolesarskega parka spremenjena in bolj ugodna. Letos je speljana je v štirih krogih, ki vsak zase ponujajo različne dolžine tras, vsi skupaj pa sestavljajo 70 kilometrov dolgo, najdaljšo z 2000 metri višinske razlike. Lahko pa se odločiš tudi za 48 ali 20 kilometrov dolgo dirko.

Pot te bo vodila skozi skalnate steze v okolici Rabca, Labina in Raše ter ti pokazala vso lepoto morja, pa tudi lokalne hribe s Skitačo na čelu. Gorskokolesarske poti so večini gotovo dobro znane iz kultnih prireditev, ki jih je dolga leta organizirala labinjonska bajkerska skupnost.


Letos bo startni in ciljni prostor, kot tudi prijave in pisarna dirke, v TUI Family Life Bellevue Resortu, ki je v neposredni bližini lanskega središča dogajanja, Girandella Resorta.

Čeprav je v istem času tudi svetovno prvenstvo v gorskokolesarskem maratonu, pričakujejo veliko udeležbo močnih domačih tekmovalcev in tekmovalcev iz sosednjih držav, pa tudi kako veliko ime bo na startu. Prvo je prav gotovo Matthias Grick, avstrijski tekmovalec, ki bo imel v času pred maratonom v Rabcu gorskokolesarski kamp, ki je vreden tvoje pozornosti in udeležbe.

Kategorije in trase

– elite moški in ženske (UCIC3) –  70 kilometrov
– veterani 1, Sport  – 70 kilometrov

– veterani 2, 3, 4, veteranke –  48 kilometrov
– junior fantje in dekleta, hobi 1 (moški in ženske) – 48 kilometrov

– U17 fantje in dekleta, hobi 2 (moški in ženske) – 20 kilometrov

Dodatne informacije in prijave najdeš na vtm.bike

Novosti lahko spremljaš na facebook profilu Valamar Terra Magica ali preprosto klikneš na dogodek

Foto organizator

Kako je bilo lani?
Valamar Terra Magica Avstrijcu Islitzerju in domačinki Težakovi

Freestyle Giant Ciklo Centar Wheelbase Ride Loose Riders
Sledite nam