23. januarja 2019

Delnice v Gorskem kotarju slovijo po obilici snega, a so bile še v petek zjutraj zelene. Potem je naslulo skoraj 30 cm snega. Dovolj za kolesarski in tekaški praznik.

Čeprav Delnice v Gorskem kotarju slovijo po obilici snega, so bile še v petek zjutraj zelene. A potem se je plošča v trenutku obrnila in čez dan je naslulo skoraj 30 cm snega. Tako je bilo tudi prav, saj se je v soboto in nedeljo odvijal že četrti Generator Snow MTB & Rrail Run zimski festival.

Fantje in dekleta pod vodstvom ekipe Generator so zavihali rokave in pot okrog Japlenskega vrha utrdili s snežnimi sanmi. Ratrak bi naredil progo slabšo. Sneg je skril nekaj kopnih oznak, zato so ponovili označevanje proge.

Kolesarski praznik

Sobotno jutro je Delnice napolnilo s kolesarkami in kolesarji. Dopoldansko ogrevanje je potekalo na trasi proge, prireditvenem prostoru in v bližnjih lokalčkih. Sonce so skrivali oblaki, štiri stopinje pod nulo pa za večino niso bile prehladne. Snega je bilo dovolj in točno opoldne je skoraj stotinja pognala pedala. Največ tekmovalcev je Japlenski vrh obkrožilo trikrat.

Na njihovo srečo je bil sneg iz kroga v krog bolje utrjen in trasa zato lažja. V resnici pa je bil vsak krog napornejši in po 18 kilometrih sta bila daleč spredaj Saša Vidović iz BK Grobnik in tradicionalno uspešni Slovenec Robert Zajc. Drugače je bilo na krajši, 6 km dogi trasi, kjer je z lepo prednostjo zmagal Slovenec Aleš Vitasovič pred Hrvatom Vedranom Mohorovičićem. Pri dekletih sta bili najhitrejši Hrvatici Petra Runtas in Martina Cvitković.

Tekaška nedelja, kralj in kraljica

V nedeljo se je scenarij ponovil. Bilo je nekaj več sonca, pod Giantovim slavolokom pa 95 tekačev in tekačic, kar je točno eden več, kot prejšnji dan kolesarjev. Najpogumnejši so stali na štartu obeh priterditev in seštevek obeh tekem je dal snežno kraljico Aleno Detan in kralja Gregorja Simčiča.

Čeprav je v Delnicah dva dneva tekla štoparica, je šlo tako v soboto kot tudi v nedeljo za eno veliko snežno zabavo. Na koncu so bili seveda vsi zadovoljni in prepričani, da pridejo spet naslednje leto. No, razen majhne skupinice, ki jo je motil sneg na tekmovalni trasi. Kdo je tu nor???

Bogata fotogalerija Maje Kezele & Lee Grgurić je na ogled na facebooku.

Vrstni redi

Foto organizator

Kako je bilo na preteklih treh snežnih dirkah?
Bele Delnice
Kako uspešnim rastejo delnice
Generator Snow MTB Race: Najstnik Jure prvi v Delnicah!

{loadposition inside}

Sledite nam