Wheelbase Maxxis Freestyle Giant Unior DH Cup SloEnduro
2. aprila 2018

Tudi letos IMBA Europe organizira akcijo urejanja gorsko kolesarskih poti. Lani se je slovenska gorskokolesarska skupnost osvojila zelo izkazala. Bo tako tudi prihodnji vikend?

Tudi letos IMBA Europe organizira akcijo urejanja gorskokolesarskih poti. Lani se je slovenska gorskokolesarska skupnost zelo izkazala, več kot 440 prostovoljcev na 32 lokacijah nam je prineslo naziv najboljše MTB skupnosti v Evropi.

Poskrbimo za trejle

Dogodek “Take Care of Your Trails” predstavlja priložnost, da gorskokolesarska skupnost pokaže, da spoštujemo naravo in vse uporabnike poti, predvsem pa smo pripravljeni prispevati svoj delež k urejanju in vzdrževanju le-teh. Širši javnosti se želimo predstaviti kot športno aktivni državljani, ki radi tudi kolesarimo. Tako kot tisoči planincev in ostalih obiskovalcev gora tudi mi v gorah iščemo navdih, sprostitev in svoj mir! 

Pokažimo Evropi

in širši javnosti kakšno gorskokolesarsko skupnost imamo v Sloveniji! Naredimo nekaj konkretnega na poteh, ki jih uporabljamo – v prvi vrsti na planinskih poteh, ki bi lahko nekoč dobile status dvonamenskih planinskih poti. Naredimo nekaj več na naši celostni podobi in tesneje povežimo slovensko gorskokolesarsko skupnost – pokažimo, da smo še vedno najboljša skupnost na stari celini!

Kdaj?

Letos bo akcija potekala 7. in 8. aprila. Pravila za sodelovanje so podobna kot lani, prebereš si jih lahko na tem mestu. Svojo ekipo še vedno lahko prijaviš preko spletnega obrazca.

Kaj lahko storiš za uspeh akcije?


Po svojih zmožnostih v lokalnem okolju organiziraj ali pomagaj pri organizaciji, oziroma posreduj nekomu, ki bo organiziral delovno akcijo prihajajoči vikend. Če je mogoče, se pogovori z lokalnim planinskim društvom in z markacisti določi odseke poti, ki jih uporabljajo tudi kolesarji in so potrebni čiščenja in vzdrževanja.

Vzdrževanje planinskih poti je enostavnejše tudi zaradi tegaker ne potrebujemo dodatnih dovoljenj lastnikov, dovolj je dogovor s planinskim društvom, kjer bodo veseli pomoči. Tako lahko planinski in širši javnosti stopimo nasproti in razblinimo vsaj del stereotipa o gorskem kolesarju v polni bojni opremi … O svoji aktivnosti prek facebooka obvesti organizatorje dogodka, da lahko poskrbijo za koordinacijo in dodatno promocijo.

Na facebooku smo našli sledeče dogodke:

Take care of Golovec trails – Ljubljana Golovec
Take care of Jarki – Soteska
Take care of your trails weekend – Kočevje
Take Care Of Črna Trails – Črna na Koroškem
Take care of your trails weekend – Črne njive nad Ilirsko Bistrico
Urejamo poti 2018 – KGK Volja – Lokavec
Take care of your trails – Rajd – Ljubljana Podutik

Če smo kakšnega izpustili, ga lahko dodaš v komentar spodaj.

Konzorcij odprimopoti.si, ki združuje že 14 organizacij, se ponaša tudi z novo spletno podobo in mnogo svežimi informacijami.

Preberi še:
Vabljeni na vrh evropske organizacije IMBA v Kranjski Gori
Najboljša evropska mtb skupnost je … ?

Uvodna fotografija Golovec Trails, TCOYT 2017

Wheelbase Maxxis Freestyle Giant Unior DH Cup SloEnduro
Sledite nam