29. aprila 2020

Letos ne bo Bike Beer festivala v Ilirski, Team Time Ride prestavljen, vsi objekti še niso odprti, Čokl pri J. Žabjeku, Gravity Card bo morda vračal denar, še en intervju z Belomojno, v kvizu ugibaj DH prizorišča, leta 48 s kolesom čez Kamniške, beri Runda.si in Fotografov dnevnik, žeblji na Pohorju …

Ilirskobistriški MTB festival odpovedan

Bike Beer Festival na Črni njivah nad Ilirsko Bistrico, ki bi moral biti od 29. do 31. maja, je za letos odpovedan. Mogoče bomo pa le lahko šli z bajki na kakšen beer. Na dirko SloEnduro 4Fun na isto mesto pa upajmo, da 2. avgusta. www.bikebeerfest.si

Nov datum za Team Time Ride

AJM Team Time Ride, potujoči ekipni žur iz Kamnice na hribe nad levim bregom Drave, pa so z 31. maja prestavili na 30. avgust. www.timeride.si

Zaprto je zaprto!

Športni objekti se postopoma odpirajo, tudi kolesarski, a še zdaleč niso vsi odprti. Naprimer pumptrack Zagorje. Upravljalci prosijo, da spoštujete zapore in ne odstranjujete trakov in tabel.

Čokl pri Juretu Žabjeku

Anže Čokl je s svojim fotoaparatom še enkrat udaril. Tokrat na Golovec Trails, njegova premična tarča je bil Jure Žabjek. Glej in beri na anzecokl.com.

{loadposition inside}

Gravity Card morda cenejši

Pri Gravity Cardu upajo na postopno odpiranje evropskih parkov od meseca maja. Neuporabljene voznice boste lahko vračali, če bo delovalo manj kot pol parkov, pa lahko ob koncu sezone dobite nazaj del kupnine. gravity-card.com

Jana iz Vrtojbe še na redbull.si

Jana Belomojna, ukrajinska tekmovalka v krosu, ki izolacijo preživlja v Vrtojbi, po mtb.si tudi v zgodbah na primorske.si in na slovenski Red Bullovi strani.

Ugani prizorišče

Še eden s slovenske Red Bullove strani: kviz, v katerem po fotografiji ugibaš prizorišča največjih dirk v spustu. Na redbull.com/si-sl.

S kolesom čez Kamniške … leta ’48!

Kaj pa tale avantura? Alpinist Rado Kočevar je šel leta 1948 s kolesom čez Kamniške Alpe. Podvig je opisan v knjigi Tista lepa leta: Spomini Rada Kočevarja, prebereš ga lahko tudi na pzs.si.

Runda 2x

Matej Zalar na runda.si med drugim na splošno o makadamkanju (gravlanju) in o odkrivanju poti za Savo, ki so resnici za ljubo tudi za kakšnega mtb začetnika primernejše kot lomljenje po hribih.

Fotografov dnevnik 2x

Tadej Maligoj je po kolesarjenju ob meji ljubljanske občine objavil še dve: Ljubljanski elfer (11 točk v lj. občini) in še Makadamkanje ob Savi (čisto drugače kot Zalar, lahko prebereš oba …).

Pozor, žeblji na Pohorju

Kolesarjenje je super priljubljeno na več načinov. Recimo tudi pri lovcih na ljudi. Na Pohorju so nastavljali žeblje. Beri na vecer.com.

Zaposlitev

Kolesarske trgovine delajo na polno, mogoče si v dežju malo oddahnejo … Giant / Freestyle zaposli prodajalce v svojih trgovinah v Ljubljani in Mariboru. Več na freestyle.si.

Kolesarji vs. pešci

Kako pa ti pri kolesarjenju v mestu sobivaš s pešci in uporabniki skirojev? Zavarovalnica Triglav ima na to temo anketo na vozimse.si.

Sledite nam