1. julija 2017

Spektakularen in napet moški finale, zanimiva dirka deklet in Kanadčanova prevlada pri mladincih. Odličen ekipni uspeh ekipe Unior Tools Team! Četrta dirka svetovnega pokala v spustu je končana. Spustaši se selijo v Švico.

Prvi del dvojnega programa v Andori je zaključen. Novi zmagovalci, borbe na nož, atraktivni padci in še in še … Odličen ekipni izkupiček Unior Tools Teama in nova vrhunska uvrstitev Jureta Žabjeka! Svetovnemu pokalu v Andori že naslednji vikend sledi dirka v švicarskem Lenzerheideju.

Moški

Veliko padcev v finalu, še posebej med zadnjimi tridesetimi tekmovalci. Grd padec Moira, praznen plašč Shawa, padec Braningana, zdrs Greenlanda, … In nato najboljši! Rodeo Dannyja Harta (MS Mondraker). Tokrat je bil njegov Summum na 27,5-palcih. Loic Bruni (Specialized Factory) je za Hartovim časom zaostal le 3 stotinke sekunde! Četrti s kvalifikacij Aaron Gwin (THE YT Mob) je z drobnimi napakami v zgornjem delu in s skoraj sekundo in pol zaostanka, v spodnjem delu uspel znižati na le 0,154 sekunde … Loris Vergier, pred, pred zadnji na štartu je z več kot štirimi sekundami zaostanka za Hartom zaostal preveč in se uvrstil za vodilno trojico.


Troy Brosnan (Canyon Factory)

Greg Minnaar (Santa Cruz Syndicate), predzadnji na štartu, je bil prvi, ki je v zgornjem delu uspel izničiti velikansko prednost Harta. Spodaj je prednost le še povečeval in kljub napaki čisto pri cilju za več kot dve sekundi izboljšal Hartov čas. Najboljši v kvalifikacijah, Avstralec Troy Brosnan (Canyon Factory) je v zgornjem delu nizal najboljše vmesne čase, v spodnjem delu zaostajal le desetinko za Minnaarjem, in na koncu mu je uspelo zmagati z 0,220 sekunde prednosti!

Končni vrstni red: Brosnan, Minnaar, Hart, Bruni, Gwin!

V seštevku štirih dirk svetovnega pokala še vedno vodi Greg Minnaar, ki ima 103 točke prednosti pred Aaronom Gwinom, na tretjem mestu je Troy Brosnan, ki zaostaja za 130 točk.

Vrstni red  

Ekipa UTT

Jure Žabjek zopet odličen 15. (na sedemnajstem mestu v skupni razvrstitvi!), Rudy Cabirou je bil le mesto za najboljšimi dvajsetimi (21.), Taylor Vernon je bil enaintrideseti, Žiga Pandur pa petdeseti.


Jure Žabjek (Unior Tools Team)

Dekleta

Myriam Nicole (Commencal / Vallnord) je velika zmagovalka dirke v Andori. Na svojo drugo zmago v svetovnem pokalu je čakala od leta 2011. Najboljša v kvalifikacijah, Avstralka Tracey Hannah (Polygon UR), je po odličnem zgornjem delu in prednosti skoraj sekunde, po treh minutah in pol proge padla, in zmaga je šla po zlu. Tako je zmaga pripadla Francozinji, katere ekipa ima sedež v Andori. Na drugo mesto se je uvrstila Britanka Tahnee Seagrave (Transition Bikes / FMD Factory), ki je za Myriam zaostala skoraj tri sekunde.


Myriam Nicole (Commencal Vallnord)

Na tretje mesto se je uvrstila še ena Francozinja. Sestra Uniorjevega Rudyja, Marine Cabirou (VV Racing) je zaostala 8 sekund. Le šest desetink za Cabiroujevo je bila na četrtem mestu povratnica po poškodbi, Rachel Atherton (Trek Factory Racing). Tracey Hannah je končala na 9. mestu, a še vedno uspela zadržati vodstvo v skupnem seštevku svetovnega pokala. Sedaj ima le pet točk prednosti pred današnjo zmagovalko in 56 pred tretjeuvrščeno Tahnee Seagrave.

Vrstni red 

Mladinci

Brez presenečenj. Kanadski blisk Finn Iles (Specialized Gravity) nadaljuje zmagovalni niz. Če je na kvalifikacijah njegova prednost znašala le nekaj desetink, je bila današnja zmaga mnogo bolj prepričljiva, saj je Britanca Matta Walkerja (Madison Saracen Factory) ugnal za skoraj 5 sekund. Na tretje mesto se je z 8,7-sekundnim zaostankom uvrstil Britanec Kade Edwards (Trek Factory DH). V skupnem seštevku je Iles še povečal prednost pred Walkerjem, ki je letos zabeležil eno ničlo. Prednost Ilesa znaša 80 točk.


Finnley Iles (Specialized Gravity)

Vrstni red 

Avtor fotografij Klemen Humar

Preberi še:
Andora: Jure Žabjek s 27. kvalifikacijskim časom.

Sledite nam