1. januarja 2015

Blaža Klemenčič s Sally Bigham v barvah Sellaronda HERO, znanega MTB maratona v Dolomitih, na ABSA Cape Epic v J. Afriko!

V marcu 2015 bosta naša prvakinja Blaža Klemenčič (Van der Heide p/b Kenda) in angleška MTB specialistka za maraton Sally Bigham (Topeak Ergon racing team) sodelovali na dirki ABSA Cape Epic v Južni Afriki. Etapna dirka za dvojice traja 8 dni in prečka 739 km in 16.000 višinskih metrov južnoafriške pokrajine. Močan slovensko-angleški par bo na prestižnem dogodku predstavljal Sellaronda HERO, znani maraton v Dolomitih.

“Podpiramo športnico, ki je tesno povezana z dirko Südtirol Sellaronda HERO,” pravi predsednik Gerhard Vanzi. “Ne samo zato, ker je že zmagovala na dirki, ampak predvsem zato, ker kot malo kateri športnik s svojimi vrednotami in vztrajnostjo uteleša duh HERO.”

Cape Epic vodi po privlačnih in zahtevnih MTB poteh skozi najjužnejši del Južne Afrike. Predstavlja velik izziv za udeležence, saj je dirka iz leta v leto težja. Na tokratni izvedbi bo konkurenca v ženski kategoriji težja kot kdajkoli, kar je nenazadnje tudi posledica tega, da je denarni sklad za ženske enako visok kakor za moške. S tem so privabili tudi večji del deseterice najboljših na svetu v MTB maratonu. Cilj Sally Bigham je zmagati znova po letih 2011 in 2012, tokrat skupaj z Blažo.

Za Blažo bo to prvi Cape Epic. Sally je navdušena, da bo v ekipi skupaj s slovensko šampionko. “Prepričana sem, da se med seboj idealno dopolnjujeva,” pravi Angležinja. “Blaža je hitra, spretna na spustih in profesionalna. Jaz pa lahko črpam iz bogatih izkušenj na etapnih dirkah. Zato sva močna ekipa,” pravi Sally. “Vsak dan se bova trdo borili za zmago.

Presenečenje za Blažo

Blaža je bila sprva presenečena, ko ji je Sally predstavila idejo. Sicer je nameravala nastopiti na Cape Epicu, a ne že naslednje leto! “Moja prva misel je bila, zmagali bova! In Sallyjina ponudba je pomenila veliko čast zame, ker jo spoštujem: je top gorska kolesarka, a tudi super kolegica po dirki.”

Za svetovno podprvakinjo iz Poola na južni angleški obali je čast zastopati Sellaronda HERO v Južni Afriki.

“Ljubim Dolomite in HERO, ki bo gostil UCI maraton za svetovno prvenstvo 2015!” pravi Bigham in dodaja: “Veselim se, da lahko kot ambasadorka predstavljam Dolomite kot MTB destinacijo. To bo, upam, pritegnilo amaterje, da se bodo 27. junija 2015 v Dolomitih skupaj s profesionalci pomerili na Sellaronda HERO.” In Blaža dodaja: “Čast je nastopiti za Sellaronda HERO, ponosna sem na to.”

Za obe kolesarki svetovnega ranga je Cape Epic pomemben mejnik na poti za njuno pripravo na za svetovno prvenstvo v maratonu Val Gardeni. “Zato je res super nositi barve Sellaronda HERO.”

Vir: sporočilo za medije Sellaronda HERO

Preberi še
Blaža ima novo kolo in spletno stran

Na uvodni fotografiji Blaža Klemenčič in Sally Bigham, vir Blaža in ekipa Topeak Ergon.

Sledite nam