Montanus
21. julija 2021

Second Wind, pravita. Mi bomo rekli kar druga priložnost, saj sta se Francesco in Giorgio po dolgem drugem “lockdownu” zopet odpravila na nepozaben bikepacking.

Francesco in Giorgio, bolj poznana pod imenom Montanus, sta ustvarila še en video presežek. Tokratni izziv so bili Apenini, saj so v Abruzzu, od tam sta doma, končno sprostili “covid” ukrepe in lahko sta se odpravila tja, kjer je njun drugi dom. V naravo in med slikovita prostranstva.

Fanta pravita: “Pandemija COVID-19 nam je nekoliko otežila vsakdanje življenje, tudi tako, da nas je prikrajšala za eno najpomembnejših potreb človeštva: zrak. Virus nam ne odvzame le zraka, ki ga dihamo, s čimer prizadene naša pljuča, ampak nam odvzame tudi zrak svobode. Bila je zima, ko nas je pandemija najbolj prizadela, strah pred virusom je postajal vse močnejši, za razliko od občutka zadihanosti, ko se vzpenjaš po strmem vzponu.

Od časa do časa pa se je prav takrat, ko se nam je zdelo, da bomo udarili v zid, nenadoma pokazal nov izbruh energije, ki nam je omogočil, da smo prišli do sape in nam dali tisto dodatno energijo, s katero moramo nujno prebroditi skozi zahtevne čase. V športnem svetu je to znano kot ‘drugi veter’.”


Duo Montanus na Instagramu: @montanus_thewildside.

Oglej si še nekaj ostalih mojstrovin dua Montanus

Video sredica: Oda čebelam
Video sredica: Nabiralci lesa
Video sredica: Volčji brlog
Video sredica: Pred domačim pragom

Sledite nam