12. junija 2015

Do koder pride gondola, pride gorski kolesar na lastni pogon. Današnja etapa Paulissenu in Bighamovi. Naši zadovoljni s svojimi predstavami.

Danes je imela etapa malo manj višinskih metrov, samo 2000 na približno isti dolžini kot včeraj. To pa ne pomeni, da je bila lažja. Vzpon 12 kilometrov na Kaibling, isti spust in spet kaka ura vzpona so bili po včerajšnjem dnevu precejšen zalogaj.

Naše zastopstvo je prišlo skozi nekako kot včeraj, čeprav je imel Lenart Noč spet defekt. Tokrat mu je gumo konkretno prerezalo na robu. Vseeno ne obupa in spet je prišel na spodobno mesto. Bil je namreč petinštirideseti v konkurenci, ki bo čez dva tedna vsa na svetovnem prvenstvu v Selvi Val Gardeni.

Peter Vesel se je danes počutil malo bolje in je bil deseti, Dejan Nemeček je bil trinajsti in jaz šestnajsti.

Tomi Iskra (KD Brda Dobrova) v kategoriji sportklasse 3 je bil spet enaindvajseti v svoji kategoriji.

Vsi smo imeli malo spoštovanja pred dolgimi makadamskimi spusti, na katerih nemški tekmovalci dosegajo hitrost preko 70 kilometrov na uro. No, na vzponih jim ta spretnost kaj malo pomaga.

Drugo etap je zmagal Roel Paulissen (Torpado), drugi je bil Periklis Ilias (Protek) in tretji Daniel Geismayr (Centurion Vaude).

Pri dekletih je bil vrstni red podoben kot včeraj, Sally Bigham (Topeak Ergon) pred Christino Kollmann (Fill Scott) in Kate Fluker (NZXC Racing).

Jutri je na vrsti spet konkretna etapa na Dachstein s 2800 višinskimi metri na 70 kilometrov.

Se nadaljuje…

Preberi še
Alpen Tour Trophy 2015: 1. etapa, Hochwurzen
Alpen Tour Trophy 2015

www.alpen-tour.at

Sledite nam