11. junija 2015

Jezera na Giglachu, sneg, močvirje in skalovje. Zmaga za Paeza in Bighamove, naši zlata sredina.

Alpen Tour Trophy se je za spremembo začel v poletnem vzdušju. Misel na sončenje je bila prisotna, a jo je hitro zamenjala nestrpnost pred startom. Petsto duš se je zapodilo skozi stari center Schladminga in v klanec za njim.

In takoj je letelo. Malo smo bili presenečeni nad avstrijsko rekreacijo, saj je brez ozira na žrtve rinila v prve vrste in resno ogrožala tekmovalce v elitni kategoriji. Na trenutke je bilo zelo nevarno. Dekleta pa so se pred navalom sploh raje umaknila in se pomaknila v ozadje.

Seveda smo potem večino polovili že na prvem vzponu na Hochwurzen in imeli nato mir pred njimi.

Na žalost je imel Lenart Noč skrivnosten defekt na vzponu, ki ga je postavil precej nazaj med množico. Potem je lovil, težko prehiteval na enoslednicah in pripeljal na 46. mesto.

Ostali smo imeli še največ težav na jezerih pri hoji skozi močvirje in preko skalovja.

Peter Vesel je potreboval nekaj časa, da je prišel v svoj tempo, Dejan Nemeček je vozil lep tempo že od začetka, jaz pa sem imel nekaj težav s krči pri hoji preko skalovja.

Na koncu smo v združeni master kategoriji prišli na 12., 13. in 16. mesto.

V dirki je še en slovenski predstavnik Tomi Iskra (KD Brda Dobrova), ki je v svoji kategoriji sportklasse 3 prišel na 21. mesto .

Etapo je zmagal Leonardo Paez (Idro Bianchi) pred klubskim kolegom Tonyjem Longom,tretji je bil Roel Paulissen (Torpado).

Pri dekletih je bila najhitrejša Sally Bigham (Topeak Ergon) pred Christino Kollmann (Fill Scott) in Kate Fluker (NZXC Racing).

Jutri sledi etapa na Hauser Kaibling. 56 kilometrov in 2000 višinskih metrov.

Se nadaljuje …

Sledite nam