28. maja 2018

Vösendorf je gostil peto in šesto dirko BMX pokala. Slovenci zopet zelo dobri.

Tekmovalci v disciplin BMX race so imeli pester dirkaški vikend, saj se je nadaljevala serija Alpe-Adria. Tokratno tretje prizorišče je bil Vösendorf pri Dunaju. Slovenski predstavniki so branili čast štirih domačih klubov – BSX Racing Team, KK Črn trn, TBP Lenart in KD Rajd. Vikend spored je vseboval dve dirki za pokal Alpe-Adria in še sobotno pozno popoldansko dirko Open. Soboto je zaznamovalo vroče in suho vreme ter prašna proga.

Sobotna 5. dirka pokala Alpe-Adria

Amaterji 6 let – 1. mesto Max Sliško (BSX Racing Team), drugo mesto Clara Narnhofer (Union BMX Baierdorf), tretje mesto Manuel Richter (ARBÖ Radsport bmx Vösendorf).

Amaterji 7 in 8 let – Maximilian Rossler (ARBÖ Radsport bmx Vösendorf) je bil hitrejši od Finna Kartucha, na tretje mesto se je uvrstil Tai Strmčnik (BSX Racing Team Maribor)

Amaterji 9 in 10 let – Zmaga za Avstrijca Davida Rareja (Team – Sport – Muhlen), drugo mesto za Madžara Adama Csuporta (Gysev Sopron BMX) in tretje mesto za Nemca Simona Rothmaierja (SV DJK BMX Kolbenmoor).

Amaterji 11+ – Madžar Armin Nagy (Gencaspati) je bil močnejši od Patrika Kocmuta (BSX Racing Team), na tretje mesto se je uvrstil Avstrijec Niklas Uibinger (ARBÖ Radsport bmx Vösendorf

Kategorija Cruiser – Prva tri mesta so zasedli Avstrijci. Zmaga za Markusa Hormanna (Formworks BMX Racing Team), drugo mesto za Marcusa Gienerja (ARBÖ Radsport bmx Vösendorf), tretje pa za Petra Geierhoferja (ASKO RSC BMX Veitsch).

Kategorija 8 let – Prvo mesto je osvojil Jošt Ložar (KD Rajd), drugo mesto Žan Kogler (BSX Racing Team), tretje pa Avstrijec Sandro Hohengasser (UNION BMX Baierdorf).

Kategorija 9 – 10 let – Prvo mesto za Avstrijca Valentina Wagnerja (ARBO), drugo mesto za Miha Čeha (BSX Racing Team), tretje pa za nemca Raymonda Heidricha (SV DJK Kolbermoor).

Kategorija 11 – 12 let – Zmaga za Črn Trn in Tima Rovtarja, drugo mesto za Avstrijca Tobiasa Schenkla (Asko RSC BMX Veitsch), tretje mesto pa za Nika Goloba (TBP Lenart).

Kategorija 13 -14 let – Avstrijsko obarvane stopničke. Prvo mesto je osvojil Sebastian Koudelka (Asko RSC BMX Veitsch), drugo Lena Bauer, tretje pa Ben Profoss (oba Arbo

Kategorija 15 – 16 let – Prvo mesto je osvojil Valentin Platzer (Asko RSC BMX Veitsch), drugo mesto Staš Lukić (BSX Racing Team), tretje pa Gaj Gorza (TBP Lenart).

Kategorija 17+ – Avstrijca Tobias Franek (Asko RSC BMX Veitsch) in Walter Zeidler (Arnfels Eagles) sta bila hitrejša od Tilna Franka (BSX Racing Team).

Open

V soboto je bila še ena drika, ki je potekala v zgodnjih večernih urah. Ta ni štela za pokal Alpe-Adria ampak je bila bolj družabne narave in združenih starostnih kategorij.

V kategoriji Open 6 do 9 let je zmagal Jošt Ložar (KD Rajd), na drugo mesto se je uvrstil Gabor Mihael Perić (BSX Racing Team), na tretje pa Avstrijec Sandro Hohengassner (Union BMX Baierdorf).

V kategoriji Open 10 do 13 let je slavil Tim Rovtar (KK Črn Trn), na drugo mesto se je uvrstila Avstrijka Lena Bauer (ARBÖ Radsport bmx Vösendorf), na tretje pa Nik Golob (TBP Lenart).

Kategorija Super Open je bila na zmagovalnem odru avstrijsko obarvana. Mesta so si razdelili Tobias Franek, Walter Zeidler in Valentin Platzer.

Nedelja

Tudi nedeljsko dopoldne je bilo suho in vroče. Tekmovalci pa so morali še enkrat skozi preizkus startnih vrat in nato se je začela še 6. dirka za pokal Alpe-Adria.

V kategoriji Cruiser je zmago slavil Marcus Greiner, drugi je bil Peter Geierhofer, tretji pa Čeh Martin Barabaš (BMX Nizbor).

V najmlajši kategoriji amaterjev je slavila Clara Narnhofer (Union BMX Baierdorf), drugo mesto je osvojil Manuel Richter (ARBÖ Radsport bmx Vösendorf), tretji je bil Nik Čeh Cigrovski (BSX Racing team).

Amaterji, stari sedem in osem let, so si prva tri mesta razdelili takole – prvi Maximilian Rossler (ARBÖ Radsport bmx Vösendorf), drugo mesto je osvojil Tai Strmčnik (BSX Racing Team), tretje pa zmagovalčev moštveni kolega Finn Kartusch.

Med amaterji starimi devet in deset let so se stopničke razdelile med Madžarsko, Nemčijo in Avstrijo. Zmagal je Csuport Adam (Gysev Sopon BMX Team), drugo mesto je osvojil Simon Rotmaier (SV DJK BMX Kolbenmoor), tretje pa Tim Wenzel (ARBÖ Radsport bmx Vösendorf).

Amaterji 11+. Zmaga je šla v roke Patrika Kocmuta (BSX Racing Team), drugo mesto je osvojil Niklas Uibinger, tretje pa Markus Richter (oba ARBÖ Radsport bmx Vösendorf).

Kategorija 8 letZmaga za Jošta Ložarja (KD Rajd), drugo mesto za Žana Koglerja, tretje mesto je osvojil Gabor Mihael Perić (oba BSX Racing Team).

V kategoriji devet in deset-letnikov je zopet slavil Valentin Wagner (ARBÖ Radsport bmx Vösendorf), ki je ugnal Miha Čeha (BSX Racing Team) in Nemca Raymonda Hidricha (SV DJK Kolbermoor).

Kategorija 11 in 12 let je bila zopet v znamenju zmage Tima Rovtarja (KK Črn Trn), drugo in tretje mesto sta osvojila Avstrijca Mathias Koudelka (ASKO RSC BMX Veitsch) Nico Gossl (ARBÖ Radsport bmx Vösendorf).

Med 13 in 14-letniki so si stopničke razdelili Ben Profoss, Sebastian Koudelka in Lena Bauer.

V kategoriji 15 in 16 let je slavil Valentin Platzer (ASKO RSC BMX Veitsch) Apred Stašem Lukićem (BSX Racing Team) in Gajem Gorzo (TBP Lenart).

Za finale dvodnevnega dirkanja so se po startni rampi zapodili še tisti v kategoriji 17+. Tu je bil najbolj prepričljiv Tobias Franek (ASKO RSC BMX Veitsch), drugi je bil Walter Zeidler (Arnfels Eagles), tretji pa Andreas Kogler (Team-Sport-Muhlen).

Naslednjo dirko pokala Alpe-Adria bo 16. in 17. junija gostil madžarski Sopron.

Preberi še:
Alpe-Adria BMX: Odličen dirkaški vikend v Mariboru!
Alpe Adria BMX: Začetek sezone v Rivignanu

Sledite nam