14. maja 2018

Mariborski klub BSX Racing Team je gostil tretjo in četrto dirko pokala. Brezhibna organizacija in super vzdušje.

Tretja in četrta dirka pokala Alpe-Adria BMX sta bili v Mariboru, gostitelj pa je bil BSX Racing Team. Pod taktirko Tilna Franka je ekipa poskrbela za brezhibno in odlično izpeljano dvodnevno dirkanje v disciplini BMX race.

Čeprav je le dan pred dirko obilno deževje skorajda “odplaknilo” progo, je predana ekipa naredila vse, da preko 100 tekmovalcev in tekmovalk v soboto ni občutilo ničesar in so na uradnem treningu vozili po zelo dobro pripravljeni progi. Sobotna vremenska napoved je bila bolj kisla, a je dež zmotil le finalne preizkušnje. Ploha ni trajala dolgo in tekmovanje se je nadaljevalo ter zaključilo v suhem vremenu.

Tudi za nedeljo so vremenoslovci napovedovali padavine ravno za čas dirke, a je veter odpihnil oblake in nedeljska preizkušnja je minila v soncu, predvsem pa v sproščenem vzdušju.

Sobotno dogajanje

V kategoriji amaterji do šest let je na najvišjo stopničko stopil Max Sliško, drugi je bil Val Stupan, tretji pa Nik Čeh Cigrovski (vsi BSX Racing Team).

Med amaterji 7 do 9 let je bil najbolj prepričljiv Tai Strmčnik (BSX Racing Team), ki je za seboj pustil avstrijska tekmeca. Finn Kartusch je bil drugi, Noah Erhardt pa tretji (oba ARBÖ Radsport bmx Vösendorf).

Kategorija amaterji 10-12 in amaterji 13+ je bila modro-belo obarvana, saj so prva tri mesta osvojili tekmovalci domačega kluba BSX Racing Team. Prvi je bil Gal Ivančič, drugi Patrik Kocmut, tretji pa Jan Vezonik.


V kategoriji cruiser je zmago slavil Madžar Roland Bagoly, drugi je bil Avstrijec Peter Gierhofer (ASKÖ RSC BMX Veitsch), tretji pa Kristjan Kocmut (BSX Racing Team).

Med licenciranimi tekmovalci je v kategoriji dečki 8 let slavil član ljubljanskega KD Rajd Jošt Ložar, na drugo in tretje mesto sta se uvrstila tekmovalca BSX Racing Teama Gabor Mihael Perič in Žan Kogler.

Fantje v kategoriji 9-10 let so v hrbet gledali Miha Čeha (BSX Racing Team), na drugo mesto se je uvrstil Valentin Wagner (ARBÖ Radsport bmx Vösendorf), tretji je bil Čehov moštveni kolega Luka Supić.

V kategoriji 11-12 let je prvo mesto osvojil Tim Rovtar (KK Črn Trn), na drugo mesto se je uvrstil Mathias Koudelka (ASKÖ RSC BMX Veitsch), tretji je bil Nik Golob (TBP Lenart).

Kategorija 13-14 let je bila avstrijsko obarvana, saj so si prva tri mesta razdelili Sebastian Koudelka (ASKÖ RSC BMX Veitsch), Ben Profoss in Lukas Geisbüchler (oba ARBÖ Radsport bmx Vösendorf).

Staš Lukić je bil zmagovalec v kategoriji 15-16 let. Na drugo mesto se je uvrstil Tio Ošlak (oba BSX Racing Team), tretji je bil Gaj Gorza (TBP Lenart).

Napet obračun za zmago se je odvijal v kategoriji 17+. Prvo mesto je osvojil Avstrijec Walter Zeidler (Arnfels Eagles), drugo mesto je pripadlo Žanu Godini (KK Črn Trn), tretje pa Tilnu Franku (BSX Racing Team).

Nedeljski razplet

Med amaterji do 6 let je bil še enkrat na zmagovalni stopnički Max Sliško, drugi je bil Val Stupan, na najnižji stopnički jima je družbo delala Mara Bella Perič (vsi BSX Racing Team).

V združeni kategoriji amaterji 7-9 in amaterji 10-12 let je slavil Jan Vezonik, drugi je bil Oskar Ilijevec, tretji pa Maks Škorjanc (vsi BSX Racing Team).

Pri amaterjih 13+ je zmagal Gal Ivančič, drugi je bil Patrik Kocmut (oba BSX Racing Team), tretja pa Chiara Smeritschnig (Team Sport Mühlen).

V kategoriji cruiser je bil v nedeljski dirki najhitrejši Peter Geierhofer (ASKÖ RSC BMX Veitsch), na drugo mesto se je uvrstil Jernej Gruber, tretji je bil Gregor Palčnik (oba BSX Racing Team).

Drugič v dirkaškem vikendu je zmaga v kategoriji dečki 8 let pripadla Joštu Ložarju (KD Rajd), drugi je bil Žan Kogler (BSX Racing Team), tretji pa njegov moštveni kolega Gabor Mihael Perič.

V drugo je v kategoriji 9-10 let slavil Miha Čeh (BSX Racing Team), drugo mesto je zasedel Valentin Wagner (ARBÖ Radsport bmx Vösendorf), tretje mesto pa si je priboril Luka Supić (BSX Racing Team).

Tim Rovtar (KK Črn Trn) je bil najhitrejši tudi v nedeljski dirki kategorije 11-12 let, drugo mesto je zasedel Nik Golob (TBP Lenart), tretji je bil Rene Pečnik (BSX Racing Team).

Sebastian Koudelka (ASKÖ RSC BMX Veitsch) je slavil v kategoriji 13-14 let, družbo na zmagovalnem odru sta mu delala Ben Profoss in Lena Bauer (ARBÖ Radsport bmx Vösendorf).

Staš Lukić (BSX Racing Team) je bil tudi v nedeljo premočan za tekmece in je slavil v kategoriji 15-16 let. Gaj Gorza TBP Lenart je bil drugi, Viktor Jarc (BSX Racing Team) pa je osvojil tretje mesto.

V najstarejši, elitni kategoriji 17+ je svoje mojstrstvo pokazal Žan Godina (KK Črn Trn), ki je bil hitrejši od Andreasa Koglerja (Team Sport Mühlen), tretje mesto je osvojil Tilen Frank (BSX Racing Team).

Obširno fotogalerijo si lahko ogledaš na facebook strani B4X Inverted.si Pokal Slovenije in pri BSX Racing Teamu.

Naslednji dirkaški vikend pokala Alpe-Adria BMX bo potekal 26. in 27. maja v avstrijskem Vösendorfu.

Foto Matjaž Jazbar

Preberi še:
Alpe Adria BMX: Začetek sezone v Rivignanu

Sledite nam