Valamar SI 2021
Wheelbase Maxxis Freestyle Giant Ciklo Centar SloEnduro
6. maja 2019

Novi Sad, Novigrad, Bol, Statteg, Garda. Pestri, predvsem pa dirkaško in maratonsko naravnani prvomajski prazniki. Z odličnimi uvrstitvami slovenskih tekmovalcev.

Prvega maja se je praznično dirkanje začelo v Novigradu, nadaljevalo se je z etapno dirko pri Novem Sadu, vmes so se določeni tekmovalci pomerili še na Braču, zvesti festivalu ob Gardskem jezeru so odšli preveriti formo na legendarni maraton, nekaj tekmovalcev pa se je preizkusilo še v sosednji Avstriji.

Prvomajski Novigrad

Prijeten dan v Novigradu v družbi prijateljev in znancev in organizaciji BK Novigrad. A ne zgolj druženje, čeprav je ravno to velik del te prireditve. Dirka je bila zahtevna. Sicer malo višincev, a skalnata in ponekod razmočena podlaga, ki je terjala svoj davek. Na srečo se je blato večinoma posušilo. Poleg tega vse na polno, saj ne veš, kdo je v tvoji kategoriji. Dirka brez taktiziranja torej.

Tekmovalci so se pomerili na treh trasah – 30, 40 in 60 kilometrov. Bilo je seveda tudi kar nekaj kategorij in rezultate vseh najdeš na teh povezavah:

Vrstni redi skupno
Vrstni redi po kategorijah 

Najhitrejši na najdaljši trasi so bili Gregor Dimic, Mitja Tancik (oba Energijateam.com) in Tomaž Čefuta (Eppinger team). Pri ženskah je bila edina udeleženka Andrea Kiršić, ki je bila skupno dvaindvajseta.

Na srednji dolžini je zmagal Jakob Smolnikar (Energijateam.com), drugi je bil Marko Ruba (Adrenalina Mtb) in tretji Milko Zec (Bbk Grožnjan). Pri dekletih se je na prvo mesto pripeljala Roberta Capon (Asd Gruppo Generali Trieste), druga je bila Maja Zupan (Bled Bike Festival), tretja pa Irena Šubic.

S kratko je najhitreje opravil Gašper Ahačič (Energijateam.com), drugi je bil Gal Starman (Calcit bike).

Bogato fotogalerijo najdeš tukaj

Naslovna fotografija Maja, Majin k.t.m., fotoblog

BIKE Festival 2019 Riva del Garda

Na mokri Gardi se je zelo dobro odrezal Luka Tavčar (Calcit bike), ki je na Rondi Extrema prišel na 18. mesto. Zmagal je Nemec Sascha Weber (Maloja-Rocky Mountain) pred Italijanom Jurijem Ragnolijem (Scott Racing Team) in rojakom Andreasom Seewaldom (Team Rocklube).

Odlično šesto mesto v absolutni ženski konkurenci je na najdaljši trasi osvojila Natalija Anderluh (Bike Republic), s tem pa tudi tretje v svoji kategoriji. Najhitrejša je bila Poljakinja Zuzanna Krzystala (Volkswagen Samochody), druga je bila Nemka Stefanie Dohrn (Team Centurion Vaude) in tretja njena rojakinja Katrin Schwing (KS Trek Team).

Špela Škrajnar (Ganeshateam) je bila na Ronda Grande druga v svoji kategoriji in šesta skupno.

Druge uvrstitve slovenskih udeležencev najdeš na tem mestu

Novi Sad

Na Fruški Gori, s startom in ciljem v znanem letovišču Andrevlje, je med 2. in 5. majem potekala etapna dirka razreda S1. Dirka je za žensko in moško kategorijo elite tudi v koledarju UCI, odprta pa je bila tudi za kategorije mladincev in veteranov.

Dirka s štirimi etapami. Prvi dan kronometer v dolžini 13 kilometrov, drugi dan 60 kilometrski maraton (za mladince in veterane pol krajši), tretji dan kratki kros v dolžini 20 minut, zadnji dan pa še dirka olimpijskega krosa.

Zmagovalec dirke v elitni moški kategoriji je bil Slovak Martin Haring, drugi je bil Madžar Márton Dina, tretji pa še en Slovak Matej Ulik. Rok Naglič se je uvrstil na peto mesto, Gregor Krajnc na sedmo, Boštjan Hribovšek (vsi Calcit bike) je bil štirinajsti. Fantje domov nosijo 158 točk UCI.

Pri ženskah je bila štiri dni najhitrejša Ukrajinka Irina Popova, druga je bila domačinka Teodora Savić-Popović in tretja še ena Ukrajinka Maria Šerstjuk.

Vrstni redi

XCM Bluesun Epic

Na Braču je potekal gorskokolesarski maraton tretje kategorije UCI. Najhitejši med licenciranimi tekmovalci je bil Jure Belak (Calcit Bike), na drugo mesto se je uvrstil Miha Klemenčič (MBK Črni Vrh), tretji je bil Hrvat Milo Pliski. Matevž Govekar (MBK Črni Vrh) je s tehničnimi težavami maraton končal na šestem mestu.

Poročilo z dirk v Srbiji in na Braču na calcit-bike.com.

Vrstni redi 

Energetiki se javljajo s treh front

Poročilo ekipe energijateam.com s kar treh prizorišč – Rabac, Novigrad in Stattegg. V Statteggu je prvo mesto v svoji kategoriji osvojil Žan Pahor.

Valamar SI 2021
Freestyle Giant Ciklo Centar Wheelbase Renthal Oblikovalski studio Ideator
Sledite nam