tcoyt, take care of your trails, imba europe
5. februarja 2024

Vseevropska akcija urejanja gorskokolesarskih poti Take Care of Your Trails pod vodstvom IMBA Europe se s spletnim seminarjem začne ta torek.

TCoYT ozrima Take Care of Your Trails je vseevropska akcija prostovoljnega urejanja gorskokolesarskih poti v koordinaciji zagovorniške organizacije IMBA Europe. Ta ima vsako leto nekoliko drugačno temo in letos se bomo po celotni Evropi osredotočili na izobraževanje o gradnji poti. Želja je, da bi z organizacijo serije spletnih seminarjev, ki vodijo do kampanje, razširili in poglobili obstoječe znanje udeležencev kampanje.

Akcija bo na terenu znova potekala maja, že 6. februarja pa začnejo s prvim od štirih webinarjev, ki bodo služili kot priprave na prihajajoče dogodke gradnje in urejanja poti.

Za vsak spletni seminar so povabili gostujoče govornike, od prejšnjih dobitnikov nagrade TCoYT do (profesionalnih) graditeljev poti in ponudnikov usposabljanja. Teme bodo segale od tega, kako začeti z urejanjem poti (pridobivanje dovoljenja, prostovoljcev itd.) do veščin gradnje in vzdrževanja poti za prostovoljce ter kako organizirati in izpeljati uspešen dan vzdrževanja in kopanja trailov.

Uvodni spletni seminar za kampanjo TCoYT 2024 bo ta torek, 6. februarja, od 19.30 do 20.30 po našem času. Tema večera bo priprava na akcijo TCoYT s prispevki nekaterih najbolj izkušenih organizatorjev TCoYT iz prejšnjih izvedb.

Ali se želite pridružiti letošnji kampanji in potrebujete nasvet in navdih iz prve roke? Potem se nam pridružite v torek, 6. februarja!

Brezplačna prijava na webinar

Več o TCoYT 2024 na www.imba-europe.org
… in na www.takecareofyourtrails.com.

Konferenca IMBA Europe bo blizu

Pa še ena novica iz Evrope – letošnja evropska gorskokolesarska konferenca IMBA Europe Summit bo od 22. do 24. maja potekala v Avstriji v kraju Mödling južno od Dunaja.

Več o konferenci na www.imba-europe.org

Fotografija IMBA Europe

Preberi še

Policija & Co. o nadzoru vožnje v naravnem okolju
MTBrigada Škabrijelka: Fotogalerija

Sledite nam