6. julija 2016

Po uspešnicah 4 Islands in maratonu Plitvice Adria Bike udari tretjič.

Po dveh sezonah in dveh uspešnih ponovitvah dirk štirih otokov ter maratona Plitvice v avgustu Adria Bike pripravlja še eno prireditev – maraton v Gorskem kotarju.

Fužine 2 Sea

Nova prireditev na seznamu je rekreativni gorskokolesarski maraton v Fužinah v Gorskem kotarju. Na izbiro bodo tri dolžine prog za tri različno pripravljene profile gorskih kolesarjev. Ena trasa celo do morja.

Fantje in dekleta so poskrbeli za še eno zanimivo preizkušnjo, zaenkrat le na papirju, 28. avgusta pa zares. V hladu Gorskega kotarja bosta potekali dve različno dolgi trasi.

Prva z le enajstimi kilometri in dvesto višinci bo kolesarje popeljala na ogled okolice fužinskega jezera, druga, bolj maratonska, bo imela krog speljan po osrčju Gorskega kotarja s startom in ciljem v Fužinah. Postregla bo s 56 kilometri poti in 1200 višinskimi metri vzponov.

Poslastica za vse maratonske sladokusce pa bo vsekakor najdaljša, kar 82 kilometrov dolga in z 2200 višinci obogatena trasa, tudi s startom in ciljem v Fužinah. Čar najdaljše preizkušnje bo vsekakor vožnja vse do Crikvenice, kar pomeni, da se bodo kolesarji spustili z 800 metrov nad morjem vse do obale in potem nazaj. Oziroma, kot pravi organizator, vse od petnajstih stopinj na startu, pa do tridesetih ob morju in nazaj.

Kdaj?

28. avgusta v Fužinah v Gorskem kotarju s startom ob 9. uri za najdaljšo, ob 10. za srednjo in pol enajstih za najkrajšo preizkušnjo. Kategorije na najdaljši in srednji preizkušnji bodo tri in sicer moški do 45 let, moški nad 45 let in ženske nad 18 let. Na najkrajši pa poleg naštetih tudi mlajši, a ob prisotnosti staršev.

Ostale informacije na adriabike.hr

Fotografije Adriabike.hr

Sledite nam