18. marca 2015

Transferna etapa z nasprotnim vetrom in vročino. 128 km in 2300 višinskih metrov. Cilj ohranitev majice! Cilj … dosežen!

Ekipa ETIS je ohranila vodstvo. V naporni etapi, ki je spet imela kotaleč zaključek je Petru Veselu in Ivonne Kraft uspelo izpolniti zadani cilj, ohranitev vodstva. To sta storila suvereno in si priborila še drugo zmago na letošnjem Absa Cape Epicu. Etapo sta začela brez preračunljivosti. Takoj sta krenila v tekmovalnem ritmu in že na prvo okrepno točko prišla s prednostjo pol minute pred zasledovalci. Nadaljevala sta v istem tempu in vozila v skupini z ženskimi dvojicami in veterani. Prednost sta postopno večala in na drugi okrepni točki sta imela že 3 minute prednosti. Zadnjih 40 kilometrov po ravnini sta pametno držala tempo in do konca priborila dobre 4 minute prednosti.

Po njunih besedah se je etapa začela zmerno, na drugi okrepni točki pa je postala brutalna. Peščena podlaga in nasprotni veter sta užitek spremenila v borbo. Peter je vlekel Ivonne in še dve ženski ekipi z Gunn Rito Dahle vred. Kakih pet kilometrov pred ciljem je v pesku naredil napako in moral s kolesa, seveda ga je počakala samo Ivonne. Tako sta morala sama v nasprotni veter in v cilj sta prišla precej izmučena.

To je druga zmaga v dveh dneh in stvari se počasi postavljajo na svoje mesto.

Druga je bila ekipa Dietrich Rocky Mountain / Carsten Bresser, Hanka Kupfernagel in tretja ekipa Asrin Cycling / Nizaam Essa, Catherine Williamson.

V skupni uvrstitvi vodi ETIS pred ENS RH77. Razlika je dobrih osem minut.

Petar Karadža in Jonathan Wallace iz ekipe Campana sta danes svoje etapo končala na 82. mestu. Petar je spet izkoristil svojo moč po ravnini in z Jonathanom v zavetju srečno prikrmaril do Worcestra.

Etapo v absolutni konkurenci sta spet zmagala Jaroslav Kulhavy in Christoph Sauser / Songo.info. Druga sta bila Kristian Hynek in Alban Lakata / Topeak Ergon, tretja pa druga ekipa Topeak Ergon / Robert Mennen, Jeremiah Bishop.

V ženski konkurenci se je po večernem pretresu skupna uvrstitev močno premešala. Annika Langvad in Ariane Kleinhans / RECM Specialized sta namreč zaradi zgrešene poti dobili pribitek ene ure. Tako sta padli na četrto mesto z zaostankom 27 minut za Ascendis Health / Jennie Stenerhag in Robyn de Groot. Annika in Ariane sta danes z jezo v trebuhu potegnili iz sebe vse in z etapno zmago spet prevzeli vodstvo v skupni uvrstitvi. To pove vse o njuni dominaciji na letošnjem Cape Epicu.

www.cape-epic.com
Na uvodni fotografiji Ivonne in Peter med današnjim prihodom v cilj. Vse foto Nejc Vesel.

   

Sledite nam