17. avgusta 2010

Pandur 13., Katanec 5. na IXS Cupu. Budin zmagovalec nad Reko. Černi in Kordež 7. in 8. v Jageršku. Razpis za učiteljsko “dvojko”. MTB Trbowle: Jeršin out, dirt&pump septembra. XCM Top Six Avstrija. V nedeljo “XCO” Cerkno.

Žiga in Oskar (ne vozi za Snurf, samo dres ima enak) sta odkrivala Češko

Žiga in Oskar (ne vozi za Snurf, samo dres ima enak) sta odkrivala Češko


Zmagovalec v Špičaku Marcel Beer (foto Thomas Dietze)

Zmagovalec v Špičaku Marcel Beer (foto Thomas Dietze)


Če res dobro pogledaš, vidiš Katanca v sedežu vodilnega

Če res dobro pogledaš, vidiš Katanca v sedežu vodilnega


Pandur proti cilju v Špičaku

Pandur proti cilju v Špičaku


Najhitrejši trije na Češkem so bili v isti sekundi, Žiga pa dobrih 8 sekund od stopničk (foto Thomas Dietze)

Najhitrejši trije na Češkem so bili v isti sekundi, Žiga pa dobrih 8 sekund od stopničk (foto Thomas Dietze)


Žiga in I.O.K. na Češkem
Peta dirka evropske serije v spustu IXS je bila minuli konec tedna v Špičaku na Češkem. Nastopila sta Žiga Pandur (KD Rajd/Unior Tools Team), ki je med elito zasedel 13. mesto od 73 uvrščenih (v polfinalu je bil 10.), ter Ian Oskar Katanec (KD Rajd), ki je bil med mlajšimi mladinci 5.
Pri članih je zmagal Švicar Marcel Beer pred Britancem Samom Shucksmithom in rojakom Dominikom Gspanom, pri članicah pa Nemka Harriet Ruecknagel.
Šesta dirka bo ta konec tedna v Pili v Italiji.
Vrstni redi >>

Budinu XC Rokova
S krosa hrvaškega pokala XC Rokova v Klani nad Reko vrstnih redov sicer ni najti, govori pa se, da je pri članih zmagal Matjaž Budin (MBK Orbea) pred Hrvatoma Đanijem Simčićem in Pavom Rosetom, Luka Vodopivec (MBK Orbea) je bil 5.
Dirko žensk naj bi dobila mlajša mladinka Tina Perše (Calcit bike team) pred Ano Zupan (EnergijaTeam.com). Pri veteranih je baje zmagal Gregor Miklič (Calcit bike team), se sliši kar verjetno … Ampak je bil zmagovalec pri amaterjih Jaka Tancik (EnergijaTeam.com) hitrejši. Pravi sam.

Nejc in Robi na Madžarskem
Prgišče točk UCI sta z Madžarske v nedeljo prinesla Nejc Černilogar (Surfing Shop) in Robert Kordež (MBK Orbea). V krosu madžarskega pokala in druge kategorije v Zalaegerszegu (Jageršku) je bil Nejc 7., Robi pa z nekaj težavami s tubularjem 8. Zmagal je domačin Andras Parti pred rojakom Szilardom Buruczkim in Slovakom Martinom Haringom. Nejc je zmagal med mlajšimi člani. Vrstni redi >>

Učitelji, prihaja dvojka
Zopet je razpisano izobraževanje za Učitelja gorskega kolesarstva 2. stopnje. Vsi, ki že imate “enko” (nikjer ne piše, od kdaj), v napad. Od 15. do 19. septembra v Kranjski Gori. Brezplačno (sofinancirano)! Več >>

Dve trbowski
mtbtrbovlje.net poroča, da je Andraž Jeršin, 6. v točkovanju spusta za Pokal Slovenije, zaradi poškodbe rame (s sarajevskega Valterja) žal že končal sezono.
Za minulo soboto napovedano dirt&pump veselico so zaradi slabega vremena prestavili na drugo polovico septembra.

Gams 32., Andrejc dsq v maratonu
Korošci so spet napadli en avstrijski maraton, tokrat v Reichramingu na Zgornjeavstrijskem, ki je del serije Top Six. Primož Gams (KK Ravne) je bil na najdaljši trasi (70 km, 2100 v.m.) najvišje na 32. mestu absolutno in 3. v kategoriji do 23 let. Odlično je šlo Sebastjanu Andrejcu (MTB Koroška) – baje kot še nikdar – dokler ga niso napačno usmerili in naposled diskvalificirali.
Vrstni redi >>

Napad na Cerkno
Smučarski center Cerkno bo v nedeljo gostil tekmovanje v organizaciji ŠD Pedal in hotela Cerkno. Štart bo pri spodnji postaji sedežnice Počivalo, pa najprej navzgor, potem pa na vrhu dva kroga. Skupaj 7,5 km. Več >>

Sledite nam